Răzvan Cuc: Contracte cu statul, bani nemunciți

Răzvan Cuc
Răzvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat vineri, la Suceviţa, că foarte multe companii străine care au câştigat lucrări de infrastructură în România au beneficiat de "bani nemunciţi" de la statul român. 

El a susţinut că antreprenorii străini au încheiat contracte defavorabile statului român, care le-au permis acestora să solicite sume suplimentare foarte mari. 

"S-au încheiat foarte multe contracte care au fost defavorabile statului, în sensul că pe lângă sumele care au fost acordate în contracte, s-au făcut foarte multe dispute şi s-au luat bani, aş spune, nemunciţi de către anumiţi antreprenori străini de la statul român", a afirmat Cuc. 

Ministru Transporturilor spune că, pentru a evita noi litigii cu firmele de construcţii, dar şi plata unor despăgubiri către acestea, a luat măsura modificării unor acte normative, astfel încât posibilitatea juridică a firmelor de a solicita despăgubiri sau majorări ale contractelor să nu mai existe. 

"În acest sens, am venit şi cu soluţia pe toate proiectele noi pe care le-am lansat în acest an, şi aici aş face referire la proiectele Piteşti-Craiova, Piteşti-Sibiu, proiecte de infrastructură mare, prin care am modificat ordinul de ministru, am anulat posibilitatea firmelor de a face aceste dispute. De azi înainte nu se vor mai face aceste dispute. Pe de o parte, statul a fost prejudiciat de foarte mulţi bani şi în al doilea rând, nici nu s-au continuat lucrările de investiţii aşa cum a trebuit. Lucrările au stagnat până când s-au soluţionat aceste dispute. Acest lucru nu se va mai întâmpla", a adăugat ministrul. 

Companiile străine nu au reacționat bine

Răzvan Cuc recunoaşte că reacţia companiilor străine faţă modificările normative a fost una negativă, însă a dat asigurări că statul "acţiona în consecinţă faţă de aceşti antreprenori care sunt foarte neserioşi". 

"Am primit un recul foarte puternic din partea firmelor de construcţii şi o anumită firmă chiar şi-a propus să coalizeze toate firmele străine şi să facă o plângere în contencios pentru a mi se anula ordinul şi noi vom acţiona în consecinţă faţă de aceşti antreprenori care sunt foarte neserioşi şi au înţeles greşit relaţiile cu statul român atunci când vine vorba de autostrăzi", a mai spus Cuc. 

Declaraţiile lui Cuc vin la scurt timp după ce preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a afirmat că statul român sau companiile de stat pierd sute de milioane de euro în urma contractelor cu firmele private, în special străine. În opinia lui Dragnea, procurorii ar trebui să investigheze aceste cazuri, nu modul în care care Guvernul emite hotărâri, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel