Răzgândeală privind grațierea. Chirieac: Decredibilizează PSD

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat că răzgândeala de pe o zi pe alta a PSD privind proiectul Legii Grațierii decredibiliează PSD. 

”Acest oscilații arată că PSD-ul, principalul partid din România, nu are o politică penală. Orice stat are propria politică penală, una extrem de importantă, la fel ca sănătatea, educația. Politica penală a unui partid ar trebui să țină seama, în primul rând, de prevenție, prevenirea faptelor de tot felul, de educație, inclusiv în școli, mai departe, modul în care faci reinserția celor care au executat o pedeapsă cu închisoarea, drepturi pentru aceștia, sprijin din partea statului, pentru a nu transforma la infinit 90% dintre cei care au fost în sistemul penitenciar în recidiviști. Un partid responsabil are o politică penală vizavi de aceste lucruri. La PSD, ba se grațiază nu știu ce pedeapsă, ba nu se grațiază, conflictul de interese este cel mai prost reglementat din lumea occidentală, se grațiază, nu se grațiază, nu se mai grațiază. Abuzul în serviciu: cinci state din UE îl au, cum îl reglementezi, a încercat CCR, unele instanțe îl consideră incriminat, altele nu. Traficul de influență: e lobby sau nu e, cum se întâmplă? Toate lucrurile și ce se întâmplă în acest moment arată că PSD nu are o politică în domeniu. Nu poți să iei decizii în probleme atât de importante în funcție de reacția străzii.” a declarat Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Analistul politic a adăugat că ”pentru o decizie a Parlamentului, aseară s-a ieșit în stradă împotriva Guvernului, apropo de cât înțelege lumea sau o parte a ei separația puterilor în stat”. 

”Mă gândesc că, urmare a concediilor prelungite a liderilor PSD, urmare a weekendurilor prelungite a liderilor PSD, partidul atât de onorabil Social-Democrat nu a avut timpul necesar să elaboreze această politică”, a comentat Bogdan Chirieac. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel