Războiul prețurilor. Care este cel mai ieftin hipermarket

Rezultatele cercetării Nielsen Shopper Trends au arătat percepțiile cumpărătorilor cu privire la cele mai ieftine magazine. Respondenții cercetării, din orașele medii și mari, sunt de părere că magazinul cu cele mai mici prețuri este Kaufland. Este urmat, în preferințele lor, din punctul de vedere al prețurilor, de Carrefour, Auchan și Lidl. 

Studiul Shopper Trends mai arată că 40% dintre respondenți merg săptămânal la cumpărături pentru gospodărieși 20% merg la cumpărături zilnic. Cei mai mulți, adică 62% aleg hipermarketurile. Sunt urmați, cu 20%, de cei care își fac cumpărăturile la supermarketuri și , cu 20% de cei care aleg discounterii.

Demn de subliniat este că românii au doar două magazine preferate. În schimb, media în Bulgaria este de 3,5, în Ungaria de 3,4 și în Polonia de 3,3, scrie Wall Street. Însă, numărul magazinelor preferate poate varia în funcție de promoții. 34% dintre respondenți obișnuiesc să schimbe magazinul în funcție de promoțiile afișate. Cele mai multe magazine din România aparțin Carrefour, care deține 112, dintre care 24 hipermarketuri. Este urmat de Kaufland, cu 81, Lidl, cu 37 și Auchan , cu 10.

 La studiu au participat 1.200 de persoane, cu vârste cuprinsă între 18 și 65 de ani. A fost realizat în perioada octombrie - noiembrie 2012. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel