MIRCEA DIACONU-ANI, RĂZBOI la ÎCCJ. Culisele unei situații fără precedent, dezvăluite de Mircea Diaconu pentru DC NEWS

Europarlamentarul Mircea Diaconu a învins, vineri, ANI la Curtea de Apel București. Războiul continuă. Unul fără precedent și cu un joc de culise incredibil. Mircea Diaconu a dezvăluit, în exclusivitate pentru DC NEWS, ce "capcană" i se pregătește. 

Curtea de Apel București (CAB) a stabilit că Mircea Diaconu câștigă procesul cu ANI, care cerea să-i fie retras mandatul de europarlamentar pe motiv de incompatibilitate. Decizia vine după alte nouă procese câștigate. Hotărârea nu este finală, poate fi atacată în 48 de ore la Înalta Curte de Casație și Justiție. Horia Georgescu, președintele ANI, a anunțat deja că va fi contestată decizia CAB și că privește cu optimism recursul. 

Într-o intervenție la România TV, Mircea Diaconu a declarat că, în timpul procesului de vineri, stătea în spate și se gândea: "Pentru Dumnezeu, nu terminăm odată?", precizând că speră să se termine la Înalta Curte. 

Precedentul Mircea Diaconu, dezastru pentru ANI

Contactat de DC NEWS, europarlamentarul Mircea Diaconu a precizat că nu știe dacă ANI a atacat deja decizia CAB, însă a auzit declarația lui Horia Georgescu. "Vă imaginați să n-o atace?", a întrebat Mircea Diaconu retoric. Întrebat despre scopul acțiunii ANI, care nu renunță la lupta pe mandatul său de europarlamentar, Mircea Diaconu a declarat: "Nici eu nu înțeleg, încerc să-mi explic. Povestea e veche. Am fost unele dintre primele lor cazuri. Dacă le scap, în capul lor este că se creează un precedent. Tare mă tem că exact ce a spus domnul Georgescu este în capul lor. Tot încearcă, tot încearcă, până într-un anumit punct".

'Culoarul' ANI, ÎCCJ?

După ce i s-au cerut detalii despre acel punct în care consideră că ANI vrea să-l ducă, Mircea Diaconu a răspuns: "Atât am spus, într-un anumit punct", însă a ținut să precizeze că acel punct este asemeni unui culoar, acel culoar unde marii luptători îi duceau pe dușmani, îi prindeau și aruncau peste ei bușteni pentru a-i distruge. "În clipa în care au nevoie să radă pe cineva, îl duc în acel culoar. Așa se întâmplă și cu mine acum", a subliniat Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu-ANI. Ce mesaj a primit înainte de proces. "Nu e democrație"

Europarlamentarul a atras atenția că, până în prezent,  ANI nu a reușit să-l prindă în acel punct, făcând precizarea că ANI "nu controlează decât un spațiu foarte mic din justiție". 

Ambiții personale în justiție

"Cineva își bate joc de noi, din ambiții personale, cazul ăsta e personalizat, e o treabă cu Diaconu, au o treabă cu Diaconu. În aprilie, am avut nouă procese pe același articol de lege, pe aceeași cauză, sunt hotărâri defintive la Curtea de Apel. De ce trebuia s-o iei de la capăt?", a adăugat europarlamentarul. 

ANI, plângere împotriva judecătorului ce i-a dat dreptate lui Mircea Diaconu

Mircea Diaconu spune că există un abuz în justiție, pe care-l poate demonstra. Unul dintre judecători, care a citat din legea ANI, despre caracterul preventiv al muncii lor și care a scris în decizii că ANI ar fi trebuit să se îndrepte, inițial, împotriva hotărârii Senatului și nu împotriva lui Mircea Diaconu, în ceea ce privea incompatibilitatea, a fost reclamat de ANI. 

"Ce spune justiția eu mă supun, dar ei de ce nu se supun?", a întrebat europarlamentarul. 

Reamintim că ANI a trimis chiar și o scrisoare la Parlamentul European în care cerea să nu-i fie validat mandatul lui Mircea Diaconu. "Asistenții s-au crucit. Au spus că așa ceva e fără precedent", a dezvăluit Mircea Diaconu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel