Războiul dintre Opoziție și Putere merge până în plenul APCE. Traian Băsescu acuză PSD că i-a dezinformat pe socialiștii europeni.

basescu cotroceni
basescu cotroceni

Reprezentanții Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referindu-se la absenţa PSD din plenul APCE, că, "dacă în ţară poate fi accepată poziţia ca fiind un joc al opoziţiei, externalizarea unei probleme pe care o au ei" nu crede că le face cinste, acuzând că aceştia i-au dezinformat pe socialiştii europeni.

"Puteţi verifica şi aveţi o probă şi astăzi, că parlamentarii socialişti, partidele din opoziţie nu răspund invitaţiilor la dialog, iar astăzi aveţi o probă. Partidele de opoziţie din România nu se află în sală. Nu am avut impresia că înainte de a veni aici am cerut partidelor de opoziţie din România să plece din sală. Am înţeles că a fost iniţiativa lor, iar motivaţia publică pe care au dat-o a fost pentru că ieri a fost arestat un membru marcant al opoziţiei, fiind suspectat de fraudă", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax

El a fost întrebat de un parlamentar socialist din APCE cum răspunde acuzaţiilor conform cărora a minimalizat rolul Parlamentului, al Justiţiei şi al partidelor de opoziţie.

"Vă asigur că puteţi verifica, numai uitându-vă şi în presa din România, veţi constata că nu răspund niciodată invitaţiilor de a avea discuţii cu preşedintele, ca atare, cred că colegii dumneavoastră de familie politică v-au dezinformat şi v-au pus într-o situaţie delicată, pentru că ei nu vor niciun fel de dialog cu preşedintele României. Dacă în ţară poate fi accepată poziţia ca fiind un joc al opoziţiei, externalizarea unei probleme pe care o au ei nu cred că le face cinste", a conchis şeful statului român.

Membrii PSD ai delegaţiei României la APCE nu au participat, joi, la discursul preşedintelui Traian Băsescu în plenul acestei instituţii.

"Prezenţa lui Traian Băsescu la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, o instituţie de promovare şi de protecţie a drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept, este o expresie de cinism din partea celui care conduce, în România, un stat poliţienesc", susţine PSD într-un comunicat.

PSD susţine că "arestarea", miercuri, la Piteşti, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, preşedinte al filialei PSD Argeş, pentru "aşa-zise fapte penale de acum 5-6 ani, reprezintă încă o dovadă în acest sens".

"În aceste condiţii, în semn de protest, membrii PSD din delegaţia României la APCE nu vor participa la această şedinţă a Adunării", se mai arată în comunicat.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, referindu-se la situaţia preşedintelui CJ Argeş, că refuză să creadă în coincidenţe, menţionând că, din câte înţelege, Constantin Nicolescu este supus unei anchete "extrem de ciudate", la 24 de ore după protestul muncitorilor de la Mioveni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel