Război total în PNL, după anunțul Alinei Gorghiu. "Nu sunt excluse DEMISII"

Un lider PNL aruncă bomba în partid. Viitoarele alegeri locale din 2016 creează deja nemulțumiri. 

Preşedintele PNL Râmnicu Vâlcea, Grigore Crăciunescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că "nu sunt excluse demisii" în cazul asumării de toată organizaţia a candidaturii lui Mircia Gutău la primăria Râmnicu Vâlcea.

"Lucrurile sunt în analiză acum după mesajul de la Bucureşti al doamnei Gorghiu privind reevaluarea situaţiei de la Vâlcea. Nu ştim acum cine va fi candidatul PNL la primăria Râmnicu Vâlcea. Da, nu sunt excluse demisii în cazul asumării de toată organizaţia a candidaturii lui Mircia Gutău la primăria Râmnicu Vâlcea. PNL a judecat pragmatic privind atingerea mai multor obiective electorale pentru anul viitor, respectând un sondaj de opinie care arătat intenţia de vot a locuitorilor din municipiu. Acum trebuie ascultată vocea străzii", a spus Crăciunescu, potrivit Agerpres. 

Plecări din PNL

Declaraţia liderului organizaţiei municipale a PNL vine după ce Mircia Gutău a anunţat că va părăsi organizaţia judeţeană PNL Vâlcea. El şi-a motivat decizia prin faptul că nu poate sta într-o stare de provizorat, în condiţiile în care copreşedintele formaţiuni, Alina Gorghiu, a declarat joi că acesta nu are susţinere la nivel central pentru a candida pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că partidul nu va susţine candidatura lui Mircia Gutău, condamnat de două ori pentru corupţie, la Primăria Râmnicu Vâlcea, aşa cum doreşte filiala locala a liberalilor. Gorghiu a subliniat că "filiala locală îşi va reevalua poziţia, fără Gutău". Mircia Gutău a fost desemnat candidatul liberalilor după ce, în urma unui sondaj de opinie intern al organizaţiei PNL Vâlcea, a ieşit detaşat pe prima poziţie în opţiunile cetăţenilor din Rm. Vâlcea, cu peste 40%. Gutău a fost primar al municipiului Râmnicu Vâlcea două mandate, fiind condamnat definitiv în 2010 pentru fapte de corupţie. În iunie 2014, Mircia Gutău a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova pentru a doua oară într-un proces de corupţie la doi ani şi şase luni închisoare cu executare, dar magistraţii au decis contopirea pedepselor şi acesta a rămas în libertate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel