Război Siria: Aproape 100.000 de civili blocați. Situație îngrijorătoare

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a estimat că aproape 100.000 de civili sunt blocați în Raqqa, principalul bastion al grupării Stat Islamic (ISIS) în Siria. Forțele Democrate Siriene (FDS, antijihadiste) încearcă intens să cucerească orașul, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor obținute de către Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului , cel puțin 173 de civili — este vorba de o estimare prudentă, dar numărul real ar putea fi mai mare — au fost uciși în lupte începând de la 1 iunie, se precizează într-un comunicat.

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a indicat că cel puțin 30 de civili au fost uciși miercuri în lovituri aeriene împotriva unei localități aflate sub controlul SI în estul Siriei.

Loviturile, efectuate de avioane a căror origine OSDO nu a fost în măsură s-o precizeze, au vizat Deblan. Localitatea este situată la 20 km est de Mayadin, orașul bombardat luni de coaliția internațională condusă de către SUA, care a vizat o închisoare deținută de către SI, atac soldat cu circa 60 de morți, în majoritate deținuți.

Cele două orașe se află în provincia Deir Ezzor, controlată în mare parte de către jihadiști.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel