RĂZBOI RECE, în premieră, între Palate. Cozmin Gușă, SEMNAL către Klaus Iohannis

Consultantul politic Cozmin Gușă a vorbit, la Realitatea TV, despre situația conflictuală fără precedent, lansată de președintele Klaus Iohannis. 

Avem război între palate, este un `Război Rece` deocamdată. (...) Este instalat. Sunt două evenimente consecutive, la 48 de ore diferență care dau răspunsul clar: atenție, nu mai este între Palatul Cotroceni și Palatul Victoria este între Palatul Cotroceni și Palatul Parlamentului. Asta este premiera care se instalează la începutul anului 2017. De obicei, războaiele erau între Victoria și Cotroceni acum avem între Cotroceni și Parlament.” a spus consultantul politic, la Realitatea TV. 

Președintele caută suspendarea

Cozmin Gușă a afirmat că președintele Klaus Iohannis e venit cu forțe noi din vacanță, ”doritor să iasă la luptă și să genereze un anumit eveniment care nu poate să ducă decât la o bătălie legată de intenția de suspendare din partea majorității”. Potrivit acestuia, Klaus Iohannis își dorește ”să enerveze cumplit majoritatea parlamentară preocupată de problemele personale ale liderilor și membrilor majorității, ceea ce va duce la acțiunea de suspendare a președintelui.” Cozmin Gușă continuă: ”Ce face Klaus Iohannis astăzi? Un recurs la popor. Consideră că acel mesaj legat de anticorupție, de posibilitatea legii amnistiei și grațierii va aduce votanții de partea sa, așa cum aceștia nu au fost la alegeri de partea aliaților săi politici. (...) Avea posibilitatea să mai aștepte. Din câte văd și înțeleg, a ales soluția rapidă, să traseze din această primăvară această suspendare pe care, în mod evident, o dorește majoritatea PSD-ALDE și merge pe principiul `boală lungă, moarte sigură`.”

Iohannis, fără armată 

Consultantul politic îi atrage atenția președintelui că-n ciuda determinării și pașilor bine calculați, nu are armată politică: ”A avut încredere în Cioloș, l-a trădat mizerabil, nu a acceptat să intre în campanie, nici cu PNL, nici cu USR. PNL a preferat un joc pe echipe, a lui Blaga și a lui Gorghiu. Astăzi, când avem o asemenea majoritate, Iohannis nu poate să constate decât că instituțiile statului sunt scindate, nu le mai are, în bloc, de partea sa. Klaus Iohannis caută să-și aducă poporul de partea sa în perspectiva unei suspendări iminente.” Cozmin Gușă subliniază că președintele nu a luat în calcul că cetățenii nu au crezut în mesajul luptei anticorupție, fapt dovedit de cele două alegeri, locale și parlamentare. 

”Forțarea suspendării nu este în avantajul președintelui Iohannis, timpul îi este aliat.” a precizat Cozmin Gușă. Consultantul politic conchide că ”președintele Iohannis dorește să meargă la acest război și repede. Crede că reușește să adune poporul în jurul domniei sale pentru a-l sprijini în acest război. De cealaltă parte, avem majoritatea PSD-ALDE (...) cu un program de guvernare foarte generos în favoarea cetățeanului pentru a putea să oprească un val popular în favoarea președintelui Iohannis pentru o eventuală suspendare și apoi să poată să organizeze foarte repede alegeri prezidențiale după un interimat scurt al lui Călin Popescu Tăriceanu la Palatul Cotroceni”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel