Război Neamțu-Cernea, în huiduielile sălii: Vă pricepeți la biberoane

Cernea Neamțu
Cernea Neamțu

Președintele Partidului Verde, Remus Cernea, și președintele Partidului Noua Republică, Mihail Neamțu, au avut, marți, mai multe schimburi de replici acide, cu ocazia dezbaterii pe tema “Religie și Modernitate”.

Vă prezentăm în continuare atacurile pe care cei doi politicieni le-au lansat pe parcursul celor peste două ore, unul la adresa celuilalt:

- Începutul dezbaterii a fost liniștit, deputatul Remus Cernea intervenind în timpul introducerii moderatorului: "Am avut invitați oameni politici cu experiență, foști miniștri. Acum avem în față doi politicieni tineri, care au tot viitorul în față..."; "Doi viitori miniștri", a intervenit deputatul.

"Free Gigi!"

- În momentul în care a adus în discuție Muntele Athos, Mihail Neamțu a scandat ironic: "Free Gigi!"

- Deși trecuseră doar câteva minute de la startul dezbaterii, vorbind despre parlamentul prea numeros, președintele partidului Noua Republică lansează poate cel mai dur atac al serii: "Dați-vă demisia, domnule Cernea!"

- Același Neamțu l-a acuzat pe interlocutorul său de rasism: "Arena Națională a fost făcută doar pentru bărbați, fără pistă de atletism pentru femei! Statul discriminează, domnule Cernea". "Statul nu sunt eu", a venit replica lui Cernea. N: "Dacă domnul Cernea avea trei brațe, aș fi crezut că el e statul, dar el este doar brațul legislativ".

- Neamțu a arătat că mai întâi ar rezolva problemele mai importante ale statului, după care ar construi Catedrala Neamului. Președintele Partidului Verde a intervenit: "Dacă vreți să vă ocupați de Catedrala Neamului după ce rezolvați celelalte probleme ale statului, înseamnă că nu va mai fi construită niciodată".

- Cernea: "Steaua e oriunde recunoscută". Neamțu: "Mai ales la Rahova. Ați fost în alianță cu el (n.r. Gigi Becali) (...) Ne spune că a luat doar CNP-ul de la USL, ca să intre în Parlament". C: "Alianța cu USL se explică ...". Neamțu intervine: "Scopul scuză mijloacele".

- La finalul discursului despre Constituție, liderul Noua Republică se întoarce către partenerul de discuție: "Doamne Ajută!". "Oricum, Cernea reprezintă stânga mai bine decât stânga de samba a lui Mazăre".

- Neamțu: "Ce înțeleg eu din spusele domnului Cernea: de Constituție se pot ocupa oameni care nu au terminat o facultate, care au rămas repetenți de două ori consecutiv, care nu știu să citească".

- Cernea: "Constituția americană este o constituție seculară...". Neamțu: "Ați citit-o?"; C: "Da!"; N: "În ce limbă?"; C: "Să nu cădem în păcat!".

Politica și biberoanele

- După ce deputatul a arătat că unui copil în vârstă de trei ani, înfiat de un cuplu de homosexuali, nu i se încalcă niciun drept, fostul PNȚCD-ist a întrebat ironic: "La trei ani se mai alăptează?"; C: "Există biberoane!"; N: "Văd că vă pricepeți mai bine la biberoane decât la politică".

- Neamțu: "Nu Mihail Neamțu e vinovat că partidul (n.r. Noua Republică) nu a fost gata în octombrie 2012, ci Victor Ponta, șeful lui Remus Cernea". Cernea: "Singurul meu stăpân e conștiința".

Neamțu, huiduit de public

- "Domnule Cernea, dacă vă declarați ecologist, este în regulă să închideți ochii la problema gazelor de șist?". Sala reacționează la adresa lui Neamțu: "E o minciună!". Cernea: "Eu am tăcut? Vă înșelați".

- Cernea: "Haideți să rămâne la discuția principală, nu să arătăm cât de bun e Cernea și cât de rău e Neamțu. Eu vreau să mai particip la astfel de dezbateri cu Mihail Neamțu. Față de micile pișcături, să nu le zic atacuri la persoană, eu voi întoarce și celălalt obraz".

- Din sală îi este adresată o întrebare deputatului: "Ce pași trebuie să parcurgă România pentru a se putea proclama un stat laic?". Neamțu intervine: "E o întrebare sau o tavă pusă? Eu am avut tăria să primesc critici". Sala reacționează iar: "Pentru că vă plac atacurile la persoană și pe asta vă bazați discursul!"

- Neamțu: "Sunt primul teolog din România care se angajează într-o discuție cu Remus Cernea". "Dacă Cernea nu se folosea de USL și nu ar fi fost consilierul dlui Ponta, ar fi avut același statut ca și mine, de extra-parlamentar".

O strângere de mână și un cadou

La finalul dezbaterii, cei doi politicieni au căzut la pace.

- Neamțu: "Simt o frustrare că nu am putut interveni la spusele lui Remus Cernea"; Cernea: "Și nu ne-am putut adresa întrebări"; N: "Cum se face la dezbaterile prezidențiale". C: "Admir și respect intervenția lui Mihail Neamțu despre libertate".

Totul s-a încheiat cu o strângere de mână și cu Remus Cernea oferindu-i cartea sa lui Mihail Neamțu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel