Război mocnit între Puteri pe atribuții. Iohannis, înfuriat de Parlament

Președintele Klaus Iohannis este lăsat fără atribuții de Parlament, ceea ce vizibil l-a iritat. 

Ultima dispută dintre puteri vizează numirea şefului serviciului de Informaţii al Armatei. Parlamentul i-a trimis președintelui Klaus Iohannis, spre promulgare, un proiect prin care CSAT să dea doar avizul și nu să aibă rol în propunerea şefului Direcției Generale de Informații a Apărării. Numirea ar urma să se facă de către ministrul de resort, potrivit proiectului. Klaus Iohannis a retrimis proiectul în Parlament. 

”Văd o raţiune politică din partea PSD. E destul de evident, după speţa cu ANCOM, acum speţa cu acest serviciu al Ministerului de Interne. Se încearcă din partea PSD să se elimine instituţia preşedintelui, respectiv CSAT, din anumite proceduri. E o eroare. Atâta vreme cât instituţia este una militarizată nu poate funcţiona fără aviz CSAT punct”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

[citeste si]

Dacă parlamentarii nu vor modifica proiectul, Klaus Iohannis a spus că va apela la ultima variantă, CCR. Klaus Iohannis a fost eliminat din procesul de numire a şefului ANCOM prin OUG, iar în Parlament este o altă lege care îl scoate din procesul de numire a procurorilor şefi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel