Război între generații. Emil Constantinescu: Extrem de periculos, inclusiv prin riscul perpetuării

Președintele Emil Constantinescu
Președintele Emil Constantinescu

Prof.dr. Emil Constantinescu a publicat două lucrări importante în Eruditio Journal, revista Academiei Mondiale de Artă și Știință (WAAS), numărul din aprilie-mai 2017: "The Memory of Suffering and the Pedagogy of Freedom" și "Building up European Solidarity, a view from the East".

Emil Constantinescu este de părere că multiculturalismul poate reprezenta un ultim scut împotriva devierii globalizării spre standardizare şi asimilare culturală. Mai ales prin mass-media, prin producţii audio-vizuale, dar şi printr-o modalitate mai perfidă, a reţelelor electronice de informare, s-a creat şi se dezvoltă un sistem de inducere a preferinţelor şi conduitelor care conduce la standardizarea comportamentelor până la cel mai intim nivel al vieţii private.

"Şi, totuşi, multiculturalismul nu este lipsit de primejdii, de pericole care, de fapt, se încadrează într-o logică asemănătoare, chiar dacă în termeni contrari, cu cea care generează deviaţiile globalizării. Primul şi cel mai grav pericol este de a fi ancorat exclusiv în viaţa şi pe valorile unei comunităţi, făcând abstracţie de celelalte comunităţi şi ignorând rolul unui stat de drept menit să asigure coerenţa şi unitatea societăţii. De la această autoizolare, arogantă şi sfidătoare, până la afirmarea brutală şi agresivă a unor drepturi autonome ale grupurilor minoritare nu este decât un pas. Extrem de periculos, inclusiv prin riscul perpetuării unor conflicte din generaţie în generaţie", mai spune președintele. Citiți pe larg AICI.

De asemenea, vă invităm să citiți aici și o altă lucrare importantă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel