RĂZBOI în USR pornind de la Florin Iordache: ”Foarte urât ce ai făcut!” / ”Îmi pare rău că ajungem să discutăm așa”

AGERPRES
AGERPRES

Este război total în USR!

Florina Presadă, senator USR, și Silviu Dehelean, deputat USR, au avut un schimb de replici pe Facebook. Totul a început după ce deputatul PSD Florin Iordache a fost numit în funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

”Am discutat cu ceilalți parlamentari USR și, zilele acestea, vom depune un proiect pentru a remedia grava eroare din Legea Consiliului Legislativ. Vom propune pentru conducătorii acestei instituții mandat de 5 ani și procedură de revocare, plus condiții care să garanteze profesionalismul. Dragos Iliescu a fost numit de Parlament, în 1995, șeful unei secții a Consiliului Legislativ. Opt ani mai târziu, în 2003, a devenit președintele instituției. Și-a dat demisia în 2020, de câteva zile. Majoritatea PSD se pregătește să îl înscăuneze acolo pe Florin Iordache. Pe viață. Am verificat Legea Consiliului Legislativ. Este inacceptabil ca o lege să nu prevadă perioada mandatului și nici procedurile pentru revocarea din funcție, permițând astfel o adevărată domnie.În concluzie, dl. Florin Iordache poate să stea liniștit, chiar dacă va fi numit președintele Consiliului legislativ, următorul Parlament, cu o majoritate fără PSD, va adopta instrumentele legislative pentru a putea să îl demită. Nu uitați în 6 decembrie să ieșiți la vot!”, a anunțat Silviu Dehelean.

Schimb de replici

”Tu nu ai discutat nimic la grupul parlamentar. Vrei să spui ca eu am prezentat o propunere grupului parlamentar, pe care o voi depune azi. Mandatul de 5 ani și garanțiile de profesionalism sunt propunerile mele, la fel ca multe altele. Propunerea mea e gata și o voi prezenta public azi. Foarte urât ce ai făcut!”, a scris Florina Presadă pe Facebook.

”În primul rând, îmi pare rău că ajungem să discutăm așa, aici. Am răspuns unei întrebări din partea presei și am anunțat acest proiect, înainte sa vorbesc cu voi, colegii parlamentari. Abia după l-am anunțat in grupul de parlamentari și am aflat ca ai o propunere similară, ideile noastre despre ce trebuie sa facem fiind aceleași (tu mi-ai spus că lucrezi la el, eu că l-am și scris). Nu mi-am asumat nimic, am spus clar ca vom depune împreuna, ca și grup parlamentar USR, acest proiect. Mulțumesc”, i-a replicat Silviu Dehelean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel