Război în doi la Senat: bătălia finală se dă între Blaga şi Corlăţean

Membrii Coaliţiei au ajuns la un acord în ceea ce priveşte candidatul pentru şefia Senatului. Liderii PDL, UDMR, UNPR şi grupului minorităţilor îl vor sprijini pe Vasile Blaga. De partea cealaltă USL a anunţat că îl va sprijini pe Titus Corlăţean. În acest moment diferenţa în favoarea Puterii este de doar 4 voturi, dar extrem de important va fi votul lui Mircea Geoană, care nu mai face parte din PSD, şi a eventualilor aliaţi.

În BPN al PDL s-a decis acordarea sprijinului total pentru candidatura lui Vasile Blaga. Potrivit unor sursenegocierea cu UDMR a fost una dură pentru că Uniunea ar fi cerut conducerea a încă unui minister pentru a renunţa la candidatura de la Senat. Voturile UDMr sunt extrem de importante pentru că sunt cele care asigură majoritatea Puterii.

După şedinţa Coaliţiei liderii PDL păreau să fie destul de siguri de mandatul de preşedinte la Senat. "Postul de preşedinte al Senatului va reveni PDL", a declarat preşedintele PDL, Emil Boc.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Galaţi, că liberalii susţin fără nicio ezitare candidatura social-democratului Titus Corlăţean la preşedinţia Senatului.

Nu e niciun fel de dubiu în această privinţă. Noi am şi anunţat, imediat ce PSD a luat deciziile privitoare la şefia Senatului. Este o poziţie care le-a aparţinut şi având în vedere că nu avem nici cea mai mică reţinere sau reticenţă în raport şi cu persoana pe care au propus-o, senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, îl susţinem fără niciun fel de ezitare. Titus Corlăţean va fi candidatul comun al senatorilor PSD, PNL şi PC, a afirmat Antonescu.

Citeşte şi:

Hunor: UDMR va primi postul de Secretar General al Guvernului şi-l va susţine pe Vasile Blaga la şefia Senatului

PDL şi UDMR au căzut la pace. Blaga va fi candidatul susţinut de ambele partide la Senat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel