Urmărește emisiunea live


Război în CCR - Aspazia Cojocaru: Îl dau în judecată pe Predescu

Judecătoarea CCR, Aspazia Cojocaru, l-a atacat dur pe colegul din CCR, Ion Predescu. Ea a precizat că l-a întrebat ce anume a declarat despre votul ei, dar Predescu a negat că ar fi spus ceva. Aspazia Cojocaru a spus că îl va da în judecată pe Ion Predescu dacă se va dovedi că acesta a deconspirat secretul votului din cadrul şedinţei CCR.

"Spune că nu a dat niciun fel de declaraţie. (...)Nu ştiu, scuze sau nu, dar neagă tot timpul. Neagă că ar fi dat astfel de declaraţii. Dacă există o astfel de înregistrare, vă rog să mă credeţi că mă duc până unde trebuie, până în pânzele albe", a susţinut Cojocaru.

Ea a fost întrebată de jurnalişti dacă îl va da în judecată pe Predescu. "Până în instanţă", a replicat judecătorul CC. În plus, Aspazia Cojocaru a susţinut că prin declaraţia lui Predescu s-ar fi încălcat secretul votului din plenul Curţii. "Deci, dacă există aşa ceva, dânsul neagă, dar dacă există aşa ceva ne ducem, că jurişti suntem, până unde trebuie", a subliniat Cojocaru.

Judecătoarea a fost întrebată dacă va cere sancţionarea lui Predescu în plenul Curţii. "Nu ştiu, să vedem, în funcţie de ce găsim. Chiar sunt destul de afectată de povestea asta încât să mai... Asta e situaţia. Dânsul neagă că ar fi dat o astfel de declaraţie, cea din «Gândul». Neagă. Până nu sunt în posesia acelei copii (înregistrări - n.r.), eu pornesc de la prezumţia de bună credinţă, până la proba contrarie", a mai afirmat Cojocaru.

Judecătorul CC Ion Predescu a declarat, pentru "Gândul", că Aspazia Cojocaru, judecător propus de PSD la Curtea Constituţională, a înclinat balanţa la CC în favoarea lui Traian Băsescu. "Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi", a precizat Predescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel