EXCLUSIV  ”Război civil de pomană!”. Pippidi: Distrugi un loc că ești tu un copil prost care te duci pe maidan - Video

Alina Mungiu Pippidi a făcut referiri la situația de acum a DNA-ului și a Curții Constituționale, într-un interviu pentru DCNews.

Alina Mungiu Pippidi a explicat de ce problemele apărute în ultima perioadă cu DNA-ul sunt foarte greu de rzolvat de acum înainte:

”Toată lumea, la ora asta, consideră că am creat niște probleme cvasirezolvabile. Nu e vorba că DNA-ul nu le poate rezolva. Dar, am ajuns să nu le mai poată rezolva aproape nimeni altcineva, atât de complicate sunt. Deci, noi ne-am băgat singuri în niște probleme de acțiune colectivă în care, practic, de unul singur nimeni nu mai poate face nimic, dar lumea nu se va aduna, căci nu ai pe cine să aduni la ora asta. Nu ai cum să rezolvi. Soluțiile pe care eu, uneori, am avut ocazii istorice și le-am pus undeva... degeaba, au rămas pe o hârtie: planul de dezvoltare pe care l-am pus în mai multe programe. Ăla nu se face de către un partid. Trebuie ca toate partidele să agreeze că trebuie să raționalizeze cheltuielile. Suntem mai departe ca niciodată!” a spus Pippidi.

”Noi ne-am luat niște obligații de raționalizare. Această raționalizare trebuie să o facem și nu o putem face băgând în pușcărie pe X sau pe Y - nu zic să nu-i băgăm în pușcărie pe ăia care fac lucruri scandaloase - dar să nu-i mai băgăm pe ăia care și-au angajat acum 10 ani femeia de serviciu. Îmi pare rău, dar nu facem altceva decât să provocăm război civil de pomană. Ce trebuie să facem este să ne înțelegm ce trebuie să facem de acum înainte.” a mai spus Alina Mungiu Pippidi.

Un alt subiect abordat a fost legat de atacurile la CCR

”(...) Am văzut, în ultimii ani, cum au țipat la Curtea Constituțională, pe rând, ambele tabere. De fiecare dată eu am fost contra. Dacă poliicienii sunt așa nerezonabili că totul se termină prin conflict, Curtea e foarte solicitată. Iar dacă e foarte solicită evident că o să nemulțumească pe cineva. Dar nu poți să distrugi un loc la care te duci pentru arbitraj o dată pe săptămână. De ce? Că ești tu ca un copil prost care te duci pe maidan, trebuie să-i dai cu piatra în cap celuilalt când ai nevoie să te duci la arbitraj. Păi atunci trebuie să cruți arbitrul.” a mai explicat politologul.

Cum ar trebui distribuiți banii și din ce motiv România se faultează singură ne-a explicat Alina Mungiu Pippidi în interviul integral de mai jos:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel