Război asimetric. Val Vâlcu: Horia Constantinescu, atac disruptiv, ca trolii de la Sankt Petersburg, cu ”puii vopsiți”

foto pexels
foto pexels

Află ce declarații a făcut jurnalistul Val Vâlcu cu privire la ultimele informații lansate de Horia Constantinescu, fostul președinte al ANPC, despre ”puii vopsiți”. 

„Anunțurile făcute de șeful ANPC-ului sunt campanie personală sau campanie electorală până acum. Până ieri puteam să le încadrăm într-o strategie în care își făcea omul notorietate, mă rog, se afirma, își dezvolta planul său de carieră fără să dea prea multă atenție mediului de afaceri, realității. Ce s-a întâmplat însă ieri cu puiul vopsit, afacerea puiului vopsit, cred că ar trebui să intereseze și structurile de securitate națională. A fost înlocuită, pe planetă așa, teoria anihilării reciproce, care spunea că avem arme nucleare cu care ne lovim unii pe alții și atunci stăm liniștiți, pentru că ne e frică să nu dispărem și noi atunci când atacăm. Acum, noua strategie, acronimul e tot MAD, provine de la Massive Attacks of Disruption, adică atacuri masive disruptive”, a precizat jurnalistul Val Vâlcu.

Război asimetric

„Îl bănuiți pe Horia Constantinescu de atacuri masive?”, a întrebat Laura Chiriac, realizatoarea emisiunii ”News Pass”.

„Nu, dar ce face el se încadrează în acest stil de acțiuni, îi spune război asimetric. Lipsa de încredere în instituțiile statului, asta face dl. Horia Constantinescu, ceea ce fac conspiraționiștii, extremiștii, cei care lansează de la Sankt Petersburg sau din interior tot felul de teorii ale conspirației. Aici nu mai vin aceste atacuri disruptive din afară, ci vin interiorul și chiar de la vârful statului român. Șef al unei agenții de control, fără nicio bază științifică, fără a avea dreptul, deci nu el controlează treaba asta, pune în dificultate Guvernul, Ministerul Agriculturii și ANSVSA-ul, pune în discuție o industrie, o ramură in industrială, zootehnia, creșterea păsărilor în România, afectează încrederea în produsele românești și, evident, face jocul, poate să cumpărăm din afară, din ăia de afară, că ăștia ai noștri îs vopsiți cu chimicale.

Evident că a făcut-o pentru campania electorală, pentru a ieși și el în față. Dar, nu contează că e o mișcare prostească electorală, rezultatul e același. Adică este un atac disruptiv, exact ce fac troli de la Sankt Petersburg sau conspiraționiștii de la noi”, a explicat Val Vâlcu.

Discuția din platou a continuat cu Adrian Vigheciu, PSD. 

„Domnule Vigheciu, domnul Constantinescu candidează în numele PSD-ului la Primăria Constanței”, a precizat Laura Chiriac.

„Da, a fost votat ieri în cadrul consiliului politic național, candidează la Constanța”, a răspuns Adrian Vigheciu, candidatul PSD pentru Sectorul 5 al Capitalei.

„Eu credeam că votați excludere lui din partid după aberația cu puiul vopsit. Aveți nevoie de voturi și de la fermieri, și de la zootehniști, și de la mediul de afaceri. După ce a venit și a lăudat la Ferma Dacilor, a făcut reclamă la Ferma Dacilor, acuma vine și face contra-reclamă la miile de ferme de pui din România”, a intervenit Val Vâlcu.

„Bine, asta nu știu dacă e o legătură directă cu Ferma Dacilor, am văzut și eu punctul de vedere al unei părți a presei. Din punctul meu de vedere, eu nu mi-aș fi dat demisia de la ANPC până nu ieșeam punctual și arătam cazuri concrete unde se întâmplă ca aceste păsări să fie hrănite cu niște boabe care afectează în mod direct pigmentul. Nu cred că există un grad atât de mare de iresponsabilitate ca toată această poveste să fi fost inventată”, a mai spus Adrian Vigheciu, în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel