Rating Fitch România. Cîțu iar se spală pe mâini: De vină sunt TOATE partidele! Desigur... cele de opoziție

Florin Cîțu spune, după ce agenția Fitch Ratings a înrăutăţit perspectiva asupra ratingului de credit, că este vorba de un avertisment clar dat ”populiștilor din Parlament”.

Florin Cîțu aruncă, din nou, vina pe oricine altcineva decât pe PNL.

”Agenția de rating Fitch A PĂSTRAT rating-ul României dar a scăzut perspectiva. În condițiile crizei prin care trece astăzi economia globală PĂSTRAREA rating-ului arată ÎNCREDEREA pe care o are agenția de rating în măsurile luate de acest guvern.


Înrăutățirea perspectivei este un AVERTISMENT CLAR dat de agenția de rating populiștilor din Parlament.


În comunicat Fitch confirmă ceea ce am spus. Este ușor să faci un deficit mare pe hârtie dar problemele pot apărea la finanțare dacă deficitul este crescut fară să se prezinte sursele de finanțare.


De aceea am spus mereu că cel mai periculos lucru pentru stabilitatea economică a României în aceste momente este populismul manifestat în Parlament de inițiative legislative votate de TOATE partidele de opoziție. Proiecte care fară nicio fundamentare REDUC veniturile și CRESC cheltuielile bugetului de stat. Niciunul din aceste proiecte nu spune de unde vine finanțarea pentru un deficit mai mare. Sunt intitiative legislative care tranzacționează în cel mai cinic mod sănătatea romanilor și stabilitatea economică pe câteva voturi. Iar agenția de rating îi SANCȚIONEAZĂ pe acești populiști cinici din Parlamentul României.


Asa cum am spus, am grija ca plata tuturor cheltuielilor bugetului general consolidat sa se faca LA TIMP. Sunt în fiecare zi în discuție cu actorii de pe piețele financiare pentru a mă asigura că finanțăm deficitul bugetar la cele mai bune costuri în contextul economic actual. Orice creștere nefundamentata a deficitului bugetar poate pune în pericol acest ehilibru.


În același timp agenția de rating confirmă și scenariul de revenire al economiei în "V"”, a scris ministrul Cîțu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel