Rata de vaccinare împotriva rujeolei din Mureș

[] []

15 mai 2019 / 15:55
Salveaza PDF Comentarii

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, Iuliu Moldovan, a anunţat miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefecturii Mureş, că circa 10-15% dintre copiii din judeţ nu sunt vaccinaţi împotriva rujeolei şi că în marea majoritate a acestor cazuri motivul raportat este neprezentarea la medicul de familie.

"Peste 90% din motivele de refuz a vaccinării a fost neprezentarea le medic. Medicul de familie notifică, în funcţie de vârsta copilului, planifică mama şi copilul la cabinet. Principalul motiv de nevaccinare a fost neprezentarea la medicul de familie. Foarte puţine cazuri au fost de refuz. Nu sunt frecvente, avem cam 10-20 de refuzuri pe an, pacienţii refuză în scris, părinţii refuză din motive personale. Avem însă 85% dintre copii vaccinaţi şi 10-15% din totalul copiilor care ar trebui vaccinaţi", a arătat Iuliu Moldovan.

Şeful DSP Mureş a mai precizat că există anumite zone cu populaţie nevaccinată împotriva rujeolei şi că instituţia sa încearcă, printr-o serie de campanii, să micşoreze cât mai mult numărul copiilor nevaccinaţi. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22