Rata de vaccinare împotriva rujeolei din Mureș

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, Iuliu Moldovan, a anunţat miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefecturii Mureş, că circa 10-15% dintre copiii din judeţ nu sunt vaccinaţi împotriva rujeolei şi că în marea majoritate a acestor cazuri motivul raportat este neprezentarea la medicul de familie.

"Peste 90% din motivele de refuz a vaccinării a fost neprezentarea le medic. Medicul de familie notifică, în funcţie de vârsta copilului, planifică mama şi copilul la cabinet. Principalul motiv de nevaccinare a fost neprezentarea la medicul de familie. Foarte puţine cazuri au fost de refuz. Nu sunt frecvente, avem cam 10-20 de refuzuri pe an, pacienţii refuză în scris, părinţii refuză din motive personale. Avem însă 85% dintre copii vaccinaţi şi 10-15% din totalul copiilor care ar trebui vaccinaţi", a arătat Iuliu Moldovan.

Şeful DSP Mureş a mai precizat că există anumite zone cu populaţie nevaccinată împotriva rujeolei şi că instituţia sa încearcă, printr-o serie de campanii, să micşoreze cât mai mult numărul copiilor nevaccinaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel