Răsvan Popescu, "Purtătorul de cuvânt". Reacții după publicarea cărții despre mașinăria politică

În 2002, Răsvan Popescu, la Editura Universalia, lansa cartea "Purtătorul de cuvânt (jurnal)", volum care prezenta un punct de vedere de forță despre mașinăria politică românească.

Fostul consilier de stat și purtător de cuvânt al fostului președinte Emil Constantinescu, Răsvan Popescu, își amintește că la vremea lansării cărții "Purtătorul de cuvânt", presa a prezentat pasaje din volum - la fel ca în cazul Adrianei Săftoiu, dar fără ca nimeni să fie deranjat de dezvăluirile făcute.

"Nu au fost reproșuri. Am rămas în relații apropiate cu fostul președinte. Am colaborat în diverse ocazii, cum ar fi lansări de carte. Fostul președinte a spus că este adevărat ce am scris în carte", a declarat Răsvan Popescu pentru DC News. În cartea sa, el a vorbit despre întâlniri internaționale și alte lucruri care țineau de politică. Nu i s-a reproșat că a încălcat vreun secret de stat pentru că destăinuirile sale țineau doar de sfera politică.

Angajamentul de loialitate

În contextul publicării cărții "Cronică de Cotroceni", Traian Băsescu a făcut referire la faptul că Adriana Săftoiu a încălcat "angajamentul de loialitate". Despre acest subiect, Răsvan Popescu ne-a spus că în perioada cât a fost consilier de stat și purtător de cuvânt al fostului președinte Emil Constantinescu nu exista un "angajament de loialitate".

VEZI ȘI: Adriana Săftoiu, angajament de loialitate. Ce riscă după dezvăluirile despre Traian Băsescu

Venituri nesemnificative după publicarea cărții

Cât despre veniturile obținute în urma publicării unei astfel de cărți, Răsvan Popescu ne-a mai zis: "Nu este vorba de sume care să conteze. Trebuie să ai tiraj uriaș pentru a obține venituri mari. (...) La momentul lansării "Purtătorul de cuvânt" au fost discuții, însă cartea nu avea nimic monden. Volumul a reprezentat un punct de vedere din interior despre mașinăria politică".

Răsvan Popescu a lucrat ca jurnalist de presa scrisă și radio BBC, redactor-șef la TVR și purtător de cuvânt al Guvernului și apoi al Președinției României.

CITEȘTE ȘI: Adriana Săftoiu: Traian Băsescu a cerut dosarul meu medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel