EXCLUSIV  Răsturnare de situație privind expertiza în SUA în cazul Luizei Melencu. Mama fetei risca chiar și închisoarea

Roxana Neagu / 26 sep 2019 / 19:55 Salveaza PDF Comentarii
Alexandra și Luiza
Alexandra și Luiza

Răsturnare de situație după ce mama Luizei Melencu a refuzat să de probă biologică pentru expertiza ADN din SUA. 

Monica Melencu nu poate fi obligată să dea probă. Expertiza nu s-ar mai face

 

Întrebat dacă Monica Melencu poate fi obligată să dea proba biologică și dacă va fi adusă cu mandat în acest sens, avocatul Lucian Bolcaș a răspuns că nu poate fi obligată, explicând că "dacă nu dă proba biologică și refuză efectuarea unei expertize, ceea ce i s-a oferit, înseamnă că nu dorește aflarea adevărului".

Avocatul a explicat că articolul 190 din Noul Cod de Procedură Penală nu i se aplică mamei Luizei Melencu, pentru că în cazul acesta e vorba de faptă vătămată, nu de inculpat sau suspect. "Din punctul meu de vedere, nu se aplică, aici e vorba de parte vătămată" a explicat avocatul.

Anterior, avocatul a afirmat, pentru DCNews, despre amenda de 5.000 de lei pe care a primit-o mama Luizei Melencu, că "Măsura, ca atare, e justificată procedural fără niciun fel de discuție. Există o necesitate a recoltării acestui ADN și evident că a te opune acestei recoltări nu este decât o obstrucționare a anchetei.”

Mama Luizei Melencu risca chiar și închisoarea pentru obstrucționarea anchetei. 

Iată ce prevede legea: 

Art. 271. Obstructionarea justitiei

(1) Persoana care, fiind avertizata asupra consecintelor faptei sale:

a) impiedica, fara drept, organul de urmarire sau instanta sa efectueze, in conditiile legii, un act procedural;

b) refuza sa puna la dispozitia organului de urmarire penala, instantei sau judecatorului sindic, in tot sau in parte, datele, informatiile, inscrisurile sau bunurile detinute, care i-au fost solicitate in mod explicit, in conditiile legii, in vederea solutionarii unei cauze, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

 

În concluzie, dacă din SUA ne așteptam să vină un rezultat concret, pentru a ști dacă Luiza Melencu este în viață, acest lucru s-ar putea să nu se mai întâmple, iar dispariția fetei ar putea să nu fie deslușită niciodată. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28