Urmărește emisiunea live


Răsturnare de situație. Tăriceanu: "Decizia a venit azi"

Călin Popescu Tăriceanu, copreședintele ALDE, declara joi că urmărește alături de PSD un rezultat cât mai bun la alegerile locale din București, că înțelegerea nu a căzut. Astăzi, după ce PSD a anunțat pe cine susține la Primăria Municipiului București și la sectoare, Călin Popescu Tăriceanu a arătat că situația s-a schimbat de pe o zi pe alta și că ALDE va merge singur la alegerile locale din București. 

"Am decis foarte clar, la Bucureşti ALDE va avea candidat la Primăria Bucureştiului şi la fiecare sector şi listă separată la sectoare şi la Primăria generală. (...) Decizia a venit astăzi. PSD a luat decizia să meargă cu candidat la primărie şi la sectoare, i-a şi prezentat, noi am luat decizia să mergem cu candidat la primărie şi la sectoare separat", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat când vor fi anunţaţi candidaţii ALDE pentru Bucureşti, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că nu se va întârzia foarte mult anunţul şi a evitat să spună vreun nume de posibil candidat. El a exclus, totuși, o candidatură a sa la Primăria Capitalei, adăugând că se va 'axa' mai mult pe intrarea partidului în Parlament la următoarele alegeri legislative.

VEZI ȘI: Tăriceanu, ultimatum pentru PSD. "Eu nu stau să pronunț nume"

"Nu. Vă explic şi de ce nu candidez (la Primăria Capitalei): (...) contribuţia mea, modest vorbind, trebuie să fie axată pe obiectivul strategic care este intrarea în Parlament şi nu alegerile locale", a răspuns Tăriceanu unei întrebări despre o posibilă candidatură pentru Primăria Bucureştiului.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că aceste candidaturi separate pot aduce mai multe voturi: "Toate calculele noastre, ale noastre când spun ALDE şi PSD, au fost direcţionate în mod clar, să încercăm să obţinem cel mai bun rezultat. De foarte multe ori, hai să spunem aşa, aproape regula este că la alegerile locale două liste separate aduc mai multe voturi, la parlamentare regula este invers. Aşa încât avem în momentul de faţă şi noi şi ei acest lucru în vedere". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel