Răsturnare de situație în cazul Schengen. România, un atu

Schengen
Schengen

Consolidarea frontierelor externe ale Uniunii Europene reprezintă una dintre măsurile vizate de comunitatea europeană pentru combaterea fluxului de imigranți. Ori, în acest context, România, percepută ca o țară cu frontieră externă sigură, ar putea beneficia de un argument în plus pentru care să fie admisă în spațiul Schengen, consideră ministrul de Externe, Lazăr Comănescu.   

"După aceste măsuri, garduri între state membre UE din Schengen și non-Schengen sau chiar între state Schengen, iată că dobândește teren discuția legată de consolidarea frontierelor externe ale Uniunii Europene. Inclusiv ideea de  poliție de frontieră a UE. Acum lumea începe să pară mai preocupată de asigurarea frontierelor UE și nu ca fiecare să se descurce cum poate, unul cu garduri, altul fără garduri.

Din această perspectivă, România fiind percepută ca o țară de frontieră externă a UE, care s-a dovedit că are o frontieră externă sigură, eu văd aici, cu prudența necesară, un element care poate să ducă la un argument în plus. În sensul că intrarea României în spațiul Schengen este un aset pentru UE în ansamblul său. România e o foarte importantă componentă din frontiera externă a UE", a afirmat ministrul Lazăr Comănescu la interviurile DCNews live, răspunzând unei întrebări puse de Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Declarația, de la minutul 46:47.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel