Răsturnare de situație. Era dat candidat la Primăria Capitalei

Jocurile pentru Capitală sunt dificile. Partidele nu s-au gândit serios la candidatul pentru București, atât timp cât Sorin Oprescu era la butoane. În fața lui, orice alt candidat pălea. Astfel, lupta pentru PMB era una de voie, de nevoie. După problemele din justiție ale lui Sorin Oprescu, partidele s-au trezit în fața unei situații în care trebuie să susțină un candidat cu șanse reale de câștig, să construiască imaginea celui mai bun candidat. 

În 18 decembrie, un astfel de candidat era conturat prin imaginea președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Copreședintele ALDE declara, la România TV, că nu îi este frică de rolul de primar al Capitalei, pentru că are și pricepere profesională și experiență politică și administrativă pentru a face bine unei astfel de funcții. 

La o lună de la acel moment, Călin Popescu Tăriceanu exclude clar această posibilitate. El a declarat că în mod cert nu va candida la Primăria Capitalei. 

"Am multe proiecte de realizat în acest an, fapt pentru care am și renunțat la catedra universitară. Este programul de la Senat, dar mai ales activitatea de consolidare și pregătire a partidului pentru alegerile locale și parlamentare. Sunt activități pe care le consider deosebit de responsabile și care îmi vor lua, zilnic, mult timp", a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

"Nu ne-am propus niciun fel de alianță. Avem pregătiți ori aflați în pregătire oameni cu dorință de a performa în politică pentru binele comunităților din care provin ori al țării. Cele două scrutinuri electorale constituie doar primul pas în dezvoltarea unui partid de dreapta puternic, ce are și o componentă europeană cunoscută, fiind singurul partid recunoscut în calitate de membru al familiei liberale europene după ce PNL a trecut în altă grupare politică din Parlamentul European. Dorim consolidarea unui partid pe care ni-l dorim de cursă lungă", a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel