Răspunsul lui Liviu Dragnea la solicitarea făcută de Klaus Iohannis

Liviu Dragnea a calificat, luni, drept "neserioasă" solicitarea venită din partea lui Klaus Iohannis, cu privire la modificarea datei la care urmează să fie organizate alegerile prezidențiale.

VEZI ȘI: Ioan Ghișe, la Cotroceni. CULISE de la plimbarea pentru Antena 3

"Încercăm să vedem care sunt motivațiile adevărate, pentru că, pe fond, este o scrisoare neserioasă. (...) Nouă ni se pare o cerere neserioasă pentru că este o hotărâre de guvern care se încadrează în prevederile legale, iar acestea spun că alegerile se pot organiza nu mai devreme de luna precedentă lunii în care se încheie mandatul președintelui. Nu văd de ce a cerut efectiv și nu avem de gând să modificăm, pentru că sunt aceleași condiții pentru oricare dintre candidații la prezidențiale", a spus Dragnea, înainte de o întâlnire cu liderii de organizații județene ale PSD.

Potrivit lui Dragnea, datele de 2 și, respectiv, 16 noiembrie ar fi cele mai bune pentru a-i chema pe români la urne, iar alegerile vor fi organizate în mod corect.

În opinia sa, principala motivație a scrisorii pe care liderul PNL, Klaus Iohannis, a transmis-o Guvernului ar fi aceea de a-l ajuta pe președintele Traian Băsescu să își termine mandatul la mijlocul lunii decembrie.

"Eu cred că Băsescu nu a avut curaj să ceară în mod direct să fie ajutat să își termine mandatul în 22 decembrie și a cerut-o prin omul lui, Iohannis, pentru că, după alegerile din 16 noiembrie, dacă și cred că va câștiga Victor Ponta, pe Băsescu nu o să-l mai bage nimeni în seamă. Asta cred că este principala motivație", a conchis social-democratul, scrie Agerpres.

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a transmis, săptămâna trecută, Guvernului o scrisoare prin care solicită modificarea datei la care vor fi organizate alegerile prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel