Răspunsul lui Cîțu, întrebat dacă demisia lui ar stinge conflictul politic

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Întrebat dacă o demisie a sa ar stinge conflictul politic, premierul Florin Cîțu a spus că „a fi un gest iresponsabil”.

Florin Cîțu a fost întrebat dacă o demisie a sa ar stinge conflictul politic și guvernamental.

„Nu! Ar fi un gest iresponsabil. Nu ar stinge niciun conflict, ar însemna să lăsăm România fără Guvern, ar însemna ca PNL să își dea propriul guvern jos, ceea ce nu o să facem niciodată. Eu niciodată nu îi voi lăsa pe români fără guvern”, a răspuns Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că va negocia pentru susținerea Guvernului pe care-l conduce. „Vom vorbi doar cu parlamentarii responsabili”, a precizat Cîțu.

Premierul a fost întrebat despre strategia pe care o va adopta în timpul dezbaterilor despre moțiunea de cenzură depusă de PSD.

„Nu pot să vă dezvălui strategia pentru a câștiga un război, sunt multe lucruri de făcut, nu ne permitem nicio zi fără Guvern”, a declarat Florin Cîțu.

Totuși, premierul a dezvăluit faptul că va negocia cu toți parlamentarii care sunt „responsabili”, indiferent de partidul din care fac parte.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită joi, în Parlament, iar dezbaterea și votul vor fi marți, pe 5 octombrie.  

Barna: USR PLUS va vota moțiunea de cenzură a PSD

Moțiunea de cenzură a PSD are șanse foarte mari să treacă, dacă social-democrații o și votează, declară Dan Barna. El afirmă că USR va vota „pentru”. 

„În politică, obiectivul politic este cel determinant, nu instrumentul. Noi am spus foarte clar, din momentul în care premierul Florin Cîțu a decis să ne împingă afară din coaliție, am spus că acest premier nu mai are susținerea USR PLUS. Am fost consecvenți în toată această perioadă, suntem singurii care nu s-au sucit, nu au spus că ba votăm, ba nu votăm, ba că îl susținem pe premier, ba că nu îl susținem, cum face PSD de aproape o lună și jumătate”, spune la RFI Dan Barna.

Întrebat ce șanse dă acestei moțiuni de cenzură, copreședintele USR PLUS afirmă că acest lucru depinde de liderii PSD. El precizează că nu a discutat cu liderii PSD, pentru că „o moțiune este un instrument parlamentar prin care se pune la îndoială susținerea sau nu a Guvernului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel