Răspunsul lui Cioloș în războiul cu Tăriceanu

Premierul Dacian Cioloş a ţinut să clarifice, marţi dimineaţă, că reuniunea UE-Turcia de la Bruxelles la care a participat nu a fost un Consiliu European şi s-a finalizat doar cu o declaraţie, şi nu cu o decizie care să fi presupus un mandat din partea Parlamentului.

'Aş vrea să clarific: aici nu a fost o şedinţă de Consiliu European. Invitaţia a fost foarte clară pentru o reuniune a şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană. Aşa încât această reuniune nu s-a finalizat printr-o decizie care să fi presupus un mandat din partea Parlamentului, ci s-a finalizat doar cu o declaraţie', a spus Cioloş, într-o declaraţie de presă.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat luni că participarea premierului Dacian Cioloş la reuniunea Consiliului European se face cu încălcarea legii.

'Nu am reţinut, eu la Parlament nu am primit niciun fel de document din partea premierului, a Guvernului, prin care să fim informaţi şi prin care nu numai să fim informaţi, dar prin care să ni se solicite un mandat, aşadar participarea premierului Cioloş la reuniunea Consiliului European se face cu încălcarea legii şi a dispoziţiilor clare stabilite de Curtea Constituţională. Este un precedent extrem de grav', a spus Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferinţă de presă. El s-a referit la necesitatea ca prim-ministrul, în condiţiile în care reprezintă România la Consiliul European, să vină în Parlament cu o solicitare de mandat.

'După cum aţi aflat şi am aflat, mi se pare chiar de pe pagina de Facebook, într-o formulă de comunicare semi-oficială la nivelul preşedintelui, şeful statului a hotărât să-l mandateze ca să reprezinte România la Consiliul European pe prim-ministrul Dacian Cioloş. Până aici, niciun fel de problemă. Problema la care doresc să mă refer - şi nu este prima dată că o semnalez - este necesitatea ca premierul, în condiţiile în care reprezintă România la Consiliul European, să vină în Parlament cu o solicitare de mandat, de aceea am să vă citez din Legea 373, alineatul 1 de la articolul 18 - 'Guvernul transmite celor două Camere ale Parlamentului, cu minim zece zile calendaristice înaintea reunirii Consiliului European, propunerea de mandat, a explicat copreşedintele ALDE. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel