Răspuns de la Guvern legat de demisia lui Gabriel Biriș de la Finanțe

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, miercuri, că premierul Dacian Cioloș nu i-a cerut demisia secretarului de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Gabriel Biriș, după declarațiile acestuia referitoare la românii care nu înregistrează venituri. Dan Suciu a adăugat că în cazul menționat "nu se pune problema în termeni de demisie".

"Problema de formă (...) a sesizat-o și domnia sa (Gabriel Biriș - n. red), și-a cerut scuze pentru cei care au considerat că se simt jigniți de o anumită formulare. Dar tocmai această formulare din păcate a împiedicat să se înțeleagă exact despre ce e vorba pe fond în chestiunile legate de contribuțiile la asigurări de sănătate. E vorba de acel articol care într-adevăr are un caracter imperativ, dar nu l-a introdus guvernul acesta și nici măcar nu l-a luat în calcul până acum pentru că nu a fost la guvernare. Este din vară, asumat prin consens la nivelul Parlamentului. Sigur, e treaba guvernului de acum să clarifice aceste lucruri, dar nu putea un reprezentant al guvernului să aibă o altă interpretare a acestui articol, decât cea care rezultă din lege și asta este interpretarea care rezultă din lege", a precizat Suciu, într-o conferință de presă organizată la finalul ședinței Executivului, potrivit Agerpres.

Citește și: Laura Chiriac îi cere lui Dacian Cioloș să demită un membru al Guvernului

Secretarul de stat în ministerul de Finanțe Gabriel Biriș afirma, pe 3 ianuarie, într-un interviu, că persoanele care nu au realizat niciun venit timp de șase luni sundt obligate să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie pentru asigurarea de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel