Răscoală în PSD: omul lui Ponta exclus de organizaţia municipală Maramureş

Consiliul Municipal PSD Baia Mare a decis în acestă seară  excluderea din partid a trei dintre social-democraţii maramureşeni, inclusiv a presedintelui organizatiei judeţene şi a liderului interimar al filialei municipale.

Participanţilor la şedinţă li s-a cerut să voteze pentru excluderea din PSD a lui Mircea Ursache - preşedintele PSD Maramures, ales pe 25 septembrie cu o puternică susţinere de la centru. Trimis în Maramureş de la Bucureşti, în 2009, el a devenit membru al organizaţiei locale şi a fost ales cu scandal ca preşedinte. La alegeri nu  s-a permis să voteze unui grup de 40 de contestatari, iar ponta a terminat şedinţa în mai puţin de o oră. S-a votat în bloc, practică nemaiîntâlnită la alte organizaţii PSD. Ziarul nostru a semnalat cazul, tocmai fiindcă au fost alegeri tensionate şi cu potenţial exploziv. Azi au mai fost excluşi din partid şi Călin Matei - vicepreşedinte PSD Maramureş şi Dumitru Matei - presedinte interimar al PSD Baia Mare. Mircea Dolha este liderul contestatarilor, care susţin că adunarea este statutară, fiind chemaţi 96 de membri, din care 70 au participat.

Liderul PSD Maramureş, Mircea Ursache, a declarat că şedinţa este nestatutară şi că mascarada pune într-o lumină nefavorabilă partidul. De aceeaşi părere a fost şi secretarul organizaţiei judeţene , Gabriel Zetea, care a spus că orice vot este nul.

Replica de la judeţ:  Eu te exclud pe tine, nu tu pe mine

Comitetul Judeţean al Organizaţiei PSD Maramureş a decis, joi seara, excluderea din partid a preşedintelului PSD Baia Mare, Mircea Dolha, care este şi  viceprimar al municipiului. Mişcarea a fost anunţată de preşedintele PSD Maramureş, Mircea Ursache. De asemenea, PSD Maramureş a anunţat că i-a retras sprijinul politic lui Mircea Dolha pentru funcţiile de viceprimar şi consilier municipal.   Comitetul Judeţean al PSD Maramureş a anulat hotărârea PSD Baia Mare de miercuri, prin care Mircea Ursache, Călin Matei şi Dumitru Matei au fost excluşi din PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel