EXCLUSIV  Rareș Bogdan, reacție tranșantă după ce Karner a acceptat să ne primească în Schengen cu spațiul aerian: Lupta abia începe!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Europarlamentarul Rareș Bogdan a transmis un mesaj, în exclusivitate pentru DC News, după ce ministrul Gerhard Karner a spus că e de acord ca România să intre cu spațiul aerian în Schengen. Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal spune că „lupta abia începe“, iar decizia lui Karner este rezultatul „multor luni“ de negocieri.

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a anunțat disponibilitatea Vienei de a relaxa vetoul impus pentru România și Bulgaria în cadrul zonei Schengen.

Această mișcare ar permite celor două țări să intre inițial în spațiul Schengen prin intermediul aeroporturilor, așa cum au confirmat și informațiile apărute pe surse în presa austriacă, în timpul weekendului.

Propunerea lui Karner implică o relaxare a conceptului de "Air Schengen", care presupune accesul liber prin transportul aerian. În schimb, el solicită o securizarea mai stringentă a frontierelor terestre și externe, precum și readmisia cererilor de azil provenite din România și Bulgaria, care ajung în Austria.

Europarlamentarul Rareș Bogdan: Lupta nu e închisă

Redacția DC News l-a contactat pe europarlamentarul Rareș Bogdan pentru a-i cere un punct de vedere privitor la anunțul ministrului Gerhard Karner.

„Muncă multă, foarte multă muncă! Au fost luni, săptămâni, zile întregi de negocieri“ - așa a descris Rareș Bogdan decizia Austriei de a ceda și a accepta ca România să intre cu spațiul aerian în Schengen.

„Mulți oameni au lucrat la acest proiect, dar acesta nu e încă finalizat. Lupta abia începe, iar negocierile continuă pentru o singură decizie, care să includă toate cele tei granițe, aerian, feroviar și rutier, chiar dacă etapizat, pe parcursul anului 2024.“, a spus Rareș Bogdan.

„Vrem ca spațiul aerian să intre cel târziu în martie, iar rutier și feroviar până în toamna anului 2024“, a spus tranșant Rareș Bogdan pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel