Rareș Bogdan: Mi-e greu să stau de vorbă cu PSD

Foto: Facebook Rareș Bogdan
Foto: Facebook Rareș Bogdan

„Mi-e greu să stau de vorbă cu cei din PSD”, a spus, joi, Rareș Bogdan, înainte de întâlnirea dintre liderii PNL și cei ai PSD.

„Știți bine părerea mea despre PSD. În același timp, sunt extrem de conștient că interesul României este de a avea un guvern extrem de rapid. Azi PNL are 115 parlamentari. Restul până la 134 sunt în grupul domnului Ludovic Orban. 80 are USR, 30 are UDMR. Pentru a construi o majoritate, mai avem nevoie de o parte din neafiliați, care sunt cinci, sau de o parte din grupul minorităților naționale, care sunt 18. Am mai avea nevoie de minim nouă voturi pentru a trece un guvern de dreapta”, a spus, joi după-amiază, Rareș Bogdan.

De asemenea, acesta a afirmat că întâlnirea de miercuri, cu liderii USR, „a lăsat speranța că lucrurile pot merge spre o refacere a coaliției”.

„Azi (n.r. joi, 4 noiembrie), vom sta de vorbă cu cei de la PSD. Nu se pune problema ca PNL să renunțe în vreun fel la poziția de premier, dar, înainte de orice, chiar dacă mi-e greu să stau de vorbă cu cei din PSD, nu ascund asta... Nu îi simpatizez foarte mult, dar în același timp sunt un om conștient, care știe că majoritățile parlamentare sunt aritmetice. Vom sta de vorbă pe fiecare subiect. Cu siguranță, dacă ne păstrăm individualitatea și dacă vom reuși să venim cu un plan foarte clar de reformă, vom găsi cea mai bună soluție”, adaugă Rareș Bogdan.

A mai spus, însă, că, din punctul său de vedere, prima opțiune rămâne USR.

Ciolacu, înaintea întâlnirii cu liberalii: Chiar suntem optimiști

„Chiar suntem optimiști”, a spus Marcel Ciolacu, înaintea întâlnirii pe care liderii PSD o vor avea cu cei ai PNL.

„Este o primă întâlnire. O să mergem cu programul de guvernare, o să mergem cu măsurile cu care considerăm noi că trebuie luate urgent și chiar suntem optimiști, că trebuie să venim cu o soluție. Românii s-au săturat de clasa politică fără să aibă nicio soluție până în acest moment. Noi vom merge cu propunerea de premier la Cotroceni, așa este constituțional”, a spus, miercuri, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a evitat un răspuns clar când a fost întrebat care va fi poziția social-democraților în situația în care președintele Klaus Iohannis va desemna tot un premier liberal.

„Consider că și noi și domnul președinte suntem obligați să respectăm Constituția”, a spus Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel