Rareș Bogdan: Florin Cîțu va fi președintele PNL

Rareș Bogdan a declarat că Florin Cîțu va fi președintele PNL în urma alegerilor din septembrie.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că Florin Cîțu va fi președintele PNL în urma alegerilor din septembrie și îl compară pe actualul premier cu prim-ministrul Italiei, Mario Draghi. Declarațiile au fost făcute la RFI.

Potrivit lui Rareș Bogdan, Florin Cîțu este cel mai potrivit să conducă PNL deoarece este un om care nu va concentra puterea într-o singură mână și care poate face legătura între grupurile din partid.

„Este un om care nu va concentra puterea într-o singură mână, nu e un spirit autocratic, nu va încerca să conducă singur tot, va încerca să delege responsabilități și să împartă puterea cu Biroul Permanent al PNL, cu ceilalți lideri importanți din PNL (...) Este un om lipsit de formalisme, un om care nu are teamă de asumare, o fire empirică, nedogmatică și care înțelege că partidul trebuie modernizat și care are o relație foarte bună atât cu lideri tradiționali, cu lideri din zona clasică a partidului, de tip Emil Boc, Gheorghe Flutur, Mircea Hava, Lungu sau alți lideri importanți ai PNL, dar are o relație foarte bună, reușește să fie un liant și între noua generație, Robert Sighiartău, Rareș Bogdan, Cristian Bușoi sau alți lideri foarte tineri ai PNL. De asemenea, este un liant între cele două curente importante, cel conservator și cel progresist, din cadrul politicii, la nivel european. Poate fi exact ce este Draghi pentru Italia astăzi, la o altă vârstă, cu o altă forță și cu altă energie. Poate fi ce a fost Aznar la un moment dat pentru Spania”, a declarat Rareș Bogdan la RFI.

Prim-vicepreședintele PNL mai spune că la alegerile din septembrie, Florin Cîțu va fi votat de liberali.

„Eu cred că Florin Cîțu pe 25 septembrie seara va fi președintele PNL”, a precizat Rareș Bogdan, citează Mediafax.

Reamintim că Florin Cîţu a anunţat, la finele săptămânii trecute, că va candida la congresul de anul acesta al Partidului Naţional Liberal pentru funcţia de preşedinte. Premierul îl concurează, astfel, pe actualul lider al PNL şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel