Rareș Bogdan, după afirmațiile lui Kovesi din Comisia LIBE: ”Cutremură Europa”

Irina Constantin / 03 dec 2019 / 18:38 Salveaza PDF Comentarii

Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră despre Laura Codruța Kovesi. 

”Prestația doamnei Kovesi în fața membrilor Comisiei LIBE a fost remarcabilă. A răspuns cu sinceritate unor întrebări grele, extrem, extrem de ancorate în realități care cutremură Europa, a sugerat soluții și a refuzat să facă afirmații politice... Iar laudele pe care le-am auzit la adresa ei, la scenă deschisă, cum se spune, m-au bucurat foarte mult” a scris europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, pe Facebook. 

Anterior, Rareș Bogdan a mai dat informații din culise, tot pe rețeaua socială: ”Foarte tari informațiile pe care le furnizează doamna Kovesi membrilor Comisiei LIBE! De pildă, a fost întrebată dacă n-ar trebui extinse competențele Parchetului UE și în materie de terorism și a răspuns că e prematur să dea un răspuns, deoarece are deocamdată 4 oameni care pot face investigații, în timp ce volumul de muncă va fi uriaș. Șefa EPPO a dezvăluit că a trimis scrisori miniștrilor Justiției, pentru a avea o imagine asupra numărului de dosare care vor ajunge pe masa ei și a colegilor procurori la anul. Câte credeți că se vor strânge la prima strigare? 1000 de dosare!! 1000 de dosare cu 4 oameni, a spus doamna Kovesi. Și a adăugat: cu 22 de coduri penale și 22 de procedură penală...”.

Amintim că Laura Codruța Kovesi a fost aleasă procuror-șef al EPPO. Ea a vorbit în Comisia LIBE despre această nouă structură de la nivelul UE. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28