Rareș Bogdan, despre cum va arăta Guvernul Ciucă: 83% miniștri de la PNL și 17% din UDMR

Rareș Bogdan, despre cum va arăta Guvernul Ciucă: 83% miniștri de la PNL și 17% din UDMR / Foto: Facebook Rareș Bogdan
Rareș Bogdan, despre cum va arăta Guvernul Ciucă: 83% miniștri de la PNL și 17% din UDMR / Foto: Facebook Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a vorbit despre ce urmează după desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

Rareș Bogdan susține că Nicolae Ciucă este persoana potrivită pentru funcția de premier al României și că Florin Cîțu a înțeles că nu ar fi putu forma o majoritate parlamentară.

"PNL, prin vocea președintelui ales Florin Cîțu, a propus și a ales în unanimitate persoana domnului Ciucă. Generalul Ciucă este un om pe care deseori l-am apărat atunci când era sub asediul diverselor partide politice, un om foarte respectat în Armata Română și un om care are și componentă politică, obținând o poziție de vicepreședinte pe domeniu Apărare și Securitate Națională. Este un om care prin haina militară, prin patriotismul de care dă dovadă și modul său de comportament, dă siguranță într-un moment foarte critic pentru România și de asta aș vrea ca lumea să înțeleagă că este un moment excepțional care necesită o acțiune excepțională.

Florin Cîțu a înțeles că este greu să adunăm o majoritate în jurul domniei sale și că va fi mult mai ușor ca mulți dintre parlamentari, indiferent de culoarea politică să voteze un guvern condus de generalul Ciucă pentru că aici e vorba de responsabilitate, legată de această pandemie nenorocită. Familii întregi sunt în acest moment sub asediu și sub acest nenorocit de COVID-19, iar generalul Ciucă sunt convins că va face exact ce trebuie în următoarea perioadă pentru a da încrederea românilor că țara este guvernată eficient și că se acționează disciplinat, deloc rigid, ci cât se poate de clar pentru ca România să traverseze cu trei crize pe care în acest moment le are asupra sa.", a declarat Rareș Bogdan la Realitatea Plus.

Rareș Bodan: Mi-ar plăcea ca acest guvern să fie votat și de USR PLUS

"Mi-ar plăcea ca acest guvern să fie votat și de USR PLUS. Sper să înțeleagă că au greșit atunci când au dat jos guvernul Cîțu. O să urmeze pentru dânșii 7 ani de penitență pentru că nimeni nu va mai face majoritate cu ei. (...) USR dacă sunt responsabili ne vor vota pentru că România are nevoie de un guvern valid, nu de un guvern amputat, dar ce vă pot spune e că după o decizie a BPN al PNL și o consultare între liderii PNL am căzut de acord cu toții să nu acceptăm reintrarea în guvern a celor din USR PLUS pentru că comportamentul lor a fost unul copilăresc, a fost unul care a adus la această criză majoră și asta este anormal ca după ce au dat jos un guvern să se reîntoarcă și să reocupe pozițiile de miniștri, secretari de stat.", a mai spus Rareș Bogdan.

Cât despre cum va arăta Guvernul Ciucă, Rareș Bogdan a precizat: "Am decis ca PNL să meargă înainte cu un guvern bicolor, respectiv 83% dintre miniștri vor fi de la PNL și 17 % vor fi miniștri ai UDMR. Sigur că acest guvern poate fi votat și susținut în Parlament de toți cei care simt românește, care înțeleg interesul național al acestei țări și momentul prin care trece România. Sunt convins că vom avea voturi adunate de la toți parlamentarii responsabili, nu doar de la cei ai noștri. Are două mari simboluri generalul Ciucă. Este vorba de drapel, e un patriot redutabil și e și un creștin practicant. Pentru mulți din zona tradiționalistă a PNL este un plus".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel