Rareș Bogdan, declarații despre audierea Rovanei Plumb în Comisia JURI

Între Viorica Dăncilă și Rareș Bogdan a existat un schimb de replici indirect pe tema Rovana Plumb. Prim-ministrul României a afirmat că o susține în continuare pe Rovana Plumb. În direct la Antena 3, duminică seară, Rareș Bogdan a făcut câteva precizări. 

„Parlamentul European a cerut clarificări în legătură cu declarațiile de interes a mai multor candidați desemnați pentru postul de comisar, nu doar al doamnei Plumb. Este vorba de 9 propuneri de comisar. Aceștia au trimis în scris clarificările care au fost analizate de Comisia JURI. Comisia este competentă cu această problematică în tot Parlamentul European.

În cazul Rovanei Plumb și al candidatului Ungariei, s-a considerat că explicațiile oferite nu au fost suficiente. De aceea s-a hotărât audierea domniilor lor în comisie. Asta s-a întâmplat joi dimineață. În cadrul comisiei li s-au cerut acele explicații și lămuriri despre declarațiile de avere. Aceștia au răspuns întrebărilor membrilor comisiei, iar la sfârșitul audierii, membri comisiei au constatat că rămân chestiuni neclare referitoare la declarațiile de avere. S-a trecut la vot. Votul final a decis trimiterea unei scrisori doamnei Ursulei von der Leyen, care a fost informată de problema celor doi”, a spus Rareș Bogdan.

"Ulterior audierii, președintele Parlamentului European a considerat necesară organizarea unei reuniri suplimentare a Comisiei pentru Afaceri Juridice, reuniune care va avea loc mâine dimineață (n.r – 30 septembrie), la ora 10.30. Mâine dimineață va avea loc această reuniune în care să li se transmită niște recomandări clare cu privire la modalitatea în care posibile conflicte să fie rezolvate", a continuat Rareș Bogdan la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel