Rareș Bogdan: „Cîțu este premierul pe care îl susținem. Scenariul privind o altă propunere, o intoxicare”

Florin Cîțu și Rareș Bogdan / Foto: Facebook Rareș Bogdan
Florin Cîțu și Rareș Bogdan / Foto: Facebook Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a reacționat după demisiile miniștrilor USR PLUS spunând că „nici nu s-a pus problema și nici nu se va pune să renunțăm la Florin Cîțu”.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că Florin Cîțu rămâne opțiunea partidului pentru șefia Guvernului, deși miniștrii USR PLUS au demisionat. 

Rareș Bogdan a afirmat, într-o declarație de presă, că „Noi nu renunțăm la Florin Cîțu, este premierul pe care îl susținem. Nici nu s-a pus problema și nici nu se va pune să renunțăm la Florin Cîțu”.

Scenariul privind o altă propunere de premier „este o intoxicare”, a adăugat Rareș Bogdan.

„Informațiile care au apărut în spațiul public potrivit cărora PNL se gândește la o alta variantă de prim-ministru sunt false”, a mai spus Rareș Bogdan într-o declarație de presă. 

Ședința Biroului Politic Național al PNL a fost convocată miercuri, 8 septembrie, la ora 10:00, prin videoconferință. 

Miniștrii USR PLUS au demisionat 

Amintim că, marți dimineață, miniștrii USR PLUS și-au dat demisia. Dan Barna a transmis că a făcut ceea ce a anunțat. „Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Ulterior, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, i-a transmis l-a numit pe Cîțu „iresponsabil” și „premier toxic pentru România”.

„Da, Florine, s-a terminat. Te agăți de putere, dar România nu te mai vrea”, a spus Drulă. „Am venit din pasiune și cu pasiune și am făcut treabă până când nu s-a mai putut, din cauza unui șef de Guvern toxic pentru România”.

Miniștrii au anunțat luni seara că își depun mandatele, după o ședință internă în care au stabilit că nu mai pot rămâne în Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu.

USR PLUS se afla în Guvern cu șase mandate: Dan Barna – vicepremier, Claudiu Iulius Gavril Năsui - ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Cătălin Drulă - ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ioana Mihăilă – ministrul Sănătății, Cristian Ghinea - ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ciprian Sergiu Teleman - ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. 

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a fost remaniat înainte de anunțul demisiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel