Rareş Bogdan cere BANI EUROPENI pentru fermierii din România

Europarlamentarul Rareş Bogdan a anunţat că i-a cerut comisarului european pentru agricultură să ia măsuri urgente pentru despăgubirea fermierilor, inclusiv din România, în plină pandemie. 

"S.O.S.! Fermierii au nevoie ACUM de bani europeni!! Fiecare zi care trece înseamnă pierderi inestimabile!

Am semnat, alături de colegii liberali Daniel Buda și Dan Motreanu, o scrisoare asumată de 24 de deputați europeni, în care îi cerem comisarului pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, măsuri urgente pentru sectorul agricol.

Suntem 24 de parlamentari, din diferite grupuri politice, care vrem să vedem propuneri CONCRETE pentru ca fermierii afectați de restricțiile impuse de pandemie să aibă acces la banii neutilizați din PNDR (Dezvoltare Rurală). Trebuie mai multă flexibilitate, eliminarea unor bariere birocratice care, în acest context nefericit, pot avea costul ruinării multor fermieri. Acești bani trebuie să fie accesați mai ușor!

Sprijinul fermierilor trebuie să devină o prioritate pentru Bruxelles, deoarece în joc se află securitatea alimentară. Aceasta nu poate fi asigurată dacă fermierii, procesatorii, retailerii - tot lanțul de producție - nu sunt susținuți CONCRET și URGENT.", a scris Rareş Bogdan pe Facebook. 

"Aşa s-ar putea acoperi rapid pierderile"

"Propunem modificarea regulilor Fondului european de dezvoltare rurală (FEADR) în sensul recuperării potențialului de producție și prelucrare. Fondurile neutilizate trebuie să poată fi utilizate prin PNDR.

Astfel, s-ar putea acoperi rapid pierderile fermierilor rămași fără piață de desfacere. Ei trebuie ajutați să-și stocheze producția, acolo unde se poate.

Modificările pe care le cerem trebuie să asigure compensarea costurilor, faptul că unele prețuri au scăzut, sau activitatea a fost întreruptă. De asemenea, devin cruciale modalitățile alternative de transport și prelucrare a produselor. Nu în ultimul rând, sunt necesare fonduri pentru protecția lucrătorilor, care trebuie să mențină ciclul de producție pe tot parcursul anului (dezinfectare, echipamente de protecție, instrumente digitale pentru operațiuni online)."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel