Rareș Bogdan, aprobat la comisiile de Cultură: Paleologu s-a opus

rares bogdan dc
rares bogdan dc

Comisiile de cultură reunite ale Parlamentului au avizat pozitiv numirea jurnalistului Rareș Bogdan în funcția de președinte-director interimar al Societății Române de Televiziune. Moderatorul ”Jocuri de putere” a declarat, înainte să fie audiat de senatorii și deputații de la Cultură, că postul pentru care l-au propus liberalii nu este o sinecură, ci o provocare.

Partidul Național Liberal l-a propus pe Rareș Bogdan pentru conducerea televiziunii publice. Premierul Victor Ponta a exprimat ”rețineri” cu privire la persoana jurnalistului, explicând  că TVR se află într-o situație economică delicată și are nevoie de cheltuieli mai puține  și un impact mai puternic pe piață. Partidul condus de Ponta, PSD, l-ar fi dorit în fruntea SRTv pe Valentin Nicolau, șef al instituției în perioada guvernării Adrian Năstase.

Rareș Bogdan  a primit 15 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” (Theodor Paleologu), iar 5 parlamentari s-au abținut.

Urmează ca propunerea  Rareș Bogdan să fie supusă votului din plenul Parlamentului.

”Cred că TVR trebuie să ajungă din nou ceea ce a fost. Trebuie să dăm mai multă importanţă Culturii.Vreau să cred că divertismentul va fi mai puţin tăiat şi să dăm mai multă forţă programelor educative şi culturale.Totodată, vreau ca oamenii să aibă şansa unei dezbateri. Iubesc enorm Realitatea TV, rămâne prima dragoste şi ultima. Dar nu aş vrea să ajungă la TVR personaje care nu au făcut mult bine acelei televiziuni. Nu e o sinecură, e o provocare”, a declarat Rareș Bogdan, pe holurile parlamentului, anterior auderii sale de către Comisiile de Cultură.

Victor Ponta a declarat, luni seara, la Antena 3, că nominalizarea neoficială este Rareș Bogdan, jurnalist în privința căruia are ”rețineri”. ”Evident că am reţineri. Preocuparea mea este dacă putem să facem din televiziunea publică un serviciu dorit de români şi care să cheltuiască mai puţin în aceste vremuri dificile, că banii aceia, în loc să-i dau la TVR, aş putea să-i dau la şcoli sau la spitale”, a spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel