Rareş Bogdan, avertisment: Dacă statul român nu reuşeşte să încaseze taxa de solidaritate de la OMV, cineva trebuie să răspundă. E o sfidare!

Facebook Rares Bogdan
Facebook Rares Bogdan

Rareş Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte PNL, afirmă că România trebuie să arate că este un stat puternic, în ceea ce priveşte achitarea taxei de solidaritate de către OMV Petrom.

Întrebat ce părere are despre faptul că OMV a obţinut un profit istoric (VEZI AICI) în România, dar spune că nu se încadrează la plata taxei de solidaritate, dar şi despre faptul că Austria refuză în continuare aderarea României la Schengen, Rareş Bogdan a spus că statul român trebuie să arate că este puternic şi că are forţă. 

"Legat de OMV, cred că lucrurile trebuie legate în mod direct, pentru că aici am mai spus-o și o repet aici e vorba despre forța statului român și despre capacitatea statului român, care este acționar cu 22 % în compania OMV Petrom, de a arăta că este un stat puternic.

În cazul în care OMV va sfida, în continuare, și ne va explica că a plătit taxe... Dar în același timp va fi greu să ne explice cum a urcat la 10,4 miliarde fără să plătească în plus taxe pe această taxă de solidaritate, care este taxă europeană.
 
Este o taxă care s-a introdus din Austria în Germania, din Franța în Danemarca, în Spania, în Italia, în Cehia sau în Ungaria. Deci, nu e vorba aici de o taxă pe o suprataxă pe care o introduce doar România", a declarat Rareş Bogdan.

Apel la Adrian Câciu, ministrul Finanţelor


 
"Eu am o problemă, pe care am evitat până acum să o spun în altă parte și o spun într-o emisiune de foarte mare audiență, poate cea mai mare audiență la ora actuală şi ţin să o spun extrem de direct: deci îl rog respectuos pe domnul Câciu, ai cărui specialişti din departamentul juridic al Ministerului de Finanţe au transpus Regulamentul din 4 octombrie al Comisiei Europene cu privire la suprataxarea companiilor din energie, să dea explicaţii cu privire la traducerea şi transpunerea acestui Regulament, pentru că acolo, la o lipsă de un cod CAEN, OMV-ul nu se încadrează la peste 75% activitatea companiei în comerţ sau activităţi legate de energie, gaz, energie electrică, datorită scoaterii centralei de cogenerare de la Petrobrazi, acea centrală prin care, cu ajutorul gazului, OMV generează energie electrică.

Deci acea activitate, care este una extrem consistentă în activitatea OMV Petrom, este extrasă din activitatea companiei, astfel încât compania să se încadreze la sub 75%, barem fixat de Comisia Europeană, şi să nu plătească acea taxă, care ar fi în cazul OMV Petrom, pentru România, undeva la 200 de milioane de euro, poate chiar mai mult, pentru că calculul era făcut la 9 miliarde. Dar acum vedem că-i 10,4 miliarde, o sumă uriaşă.

Este o sumă pe care statul român este obligat de cetățenii săi să încaseze și în cazul în care statul nu va reuși să aplice încasarea acestei taxe cineva trebuie să răspundă pentru că mi se pare o sfidare", a mai declarat Rareş Bogdan la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel