Rareș Bogdan, discurs manifest în PE pentru aderarea României la Schengen: Românii nu sunt cetățeni de rang secund ai UE

foto Agerpres
foto Agerpres

Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit miercuri seară, în plenul Parlamentului European despre aderarea României la spațiul Schengen și a făcut un apel către Suedia.

România își dorește ca Uniunea Europeană să devină un loc mai sigur pentru cetățenii ei. Dar și românii sunt cetățeni europeni!

Românii contribuie esențial la stăvilirea migrației ilegale, și cu toate astea, au fost jigniți cumplit. Românilor li s-a refuzat accesul în Spațiul Schengen, iar asta s-a întâmplat din cauza josniciei politice a cancelarului austriac Nehammer, care, iată, a și plătit la alegerile de duminică unde partidul său a înregistrat cel mai prost scor electoral de la al doilea război mondial încoace. 
 
Doamnelor și domnilor, Uniunea Europeană nu trebuie să devină un loc unde mai marii zilei dispun discreționar de soarta a milioane de cetățeni!

Ce au făcut românii ca să merite un asemenea tratament nemernic? Au investit un miliard de euro în securizarea frontierelor!

Au ajutat milioane de refugiați ucraineni, 3,5 milioane (!!!!), au hrănit, i-au luat acasă, le-au cumpărat medicamente și lapte praf și nu s-au plâns, deoarece românii chiar sunt creștini, nu doar spun că sunt.
 
Românii își asumă un risc major în vecinătatea Ucrainei, dar vă spun ceva și luați aminte: ei nu sunt fraierii Uniunii Europene si nici cetateni de rang 2.

Sper ca Suedia, o democrație consolidată și un stat model pentru respectarea drepturilor și libertăților să pună pe agenda unuia dintre cele două Consilii JAI pe care le patronează în martie și iunie extinderea spațiului Schengen pentru România și Bulgaria!, a declarat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, în plenul Parlamentului European de la Bruxelles, unde era prezent și comisarul austriac Johannes Hahn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel