Rareș Bogdan, despre Dragnea: Cu riscul să fiu luat la șuturi spun acest lucru

Rareș Bogdan, într-un dialog cu Cozmin Gușă la "Jocuri de putere", și-a spus opinia despre Liviu Dragnea.

"În acest platou l-am avut de două ori invitat pe Liviu Dragnea. Cu riscul să fiu luat în șuturi, am spus și o mai spun public că mi-a făcut o impresie bună pentru că a venit pregătit spre deosebire de alți președinți de partid din vremea respectivă. Doamna Gorghiu bătea câmpii, Vasile Blaga era preocupat să nu îi vină cătușele la ușă, Nicușor Dan și restul erau complet nepregătiți. Nu am să înțeleg evoluția sau involuția lui Liviu Dragnea care pe 15 ianuarie era cel mai important om din România, avea o putere mai mare decât președintele, era un om care putea să își construiască o carieră pe următorii 10 ani, cu maxime șanse de reușită. A avut poziții ciudate în legătură cu protestele. Ce s-a întâmplat cu acest om între jocul perfect făcut în campanie în care a reușit să abată inclusiv atenția unora ca mine destul de sceptici cu privire la stânga. Mi-a făcut o impresie interesantă cu programul său de guvernare. A reușit să ajungă de la extaz la agonie cu partidul său", a zis Rareș Bogdan la "Jocuri de putere".

Examen pentru PSD

Apoi, consultantul politic Cozmin Guşă a declarat, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere" de joi seara, că PSD trece prin faza unui examen în care poate să îi retragă cecul în alb pe care i l-a dat lui Liviu Dragnea, "un lider care şi-a bătut joc".

"Eu am fost secretar general al PSD din ianuarie 2001, până în 4 iulie 2003, aşadar într-o perioadă în care PSD era la putere: Năstase preşedinte de partid şi prim-ministru. I-am semnat carnetul de partid al lui Dragnea, când a migrat de la PD-UL lui Băsescu, la PSD. Revin, din postura mea de fost secretar general al PSD, mărturisesc că foarte mult timp, nu aveam mari speranţe legate de el. Dar, în aceaastă toamnă, apropo de evoluţia lui, foarte precisă, constructivă, fără atacuri la persoană, cu nişte lucruri spuse în favoarea societăţii româneşti şi în devafoarea unui establisment de putere ciudat, care crescuse buruienos aşa, în timpul regimului Băsescu, sigur şi cu puţinătatea ofertelor PNL, USR, PMP, şi aşa mai departe, am hotărât la un moment dat să îl creditez pozitiv, şi am început să îl analizez şi chiar am avat discuţii destul de lungi, ca pe un potenţial om care a văzut un soi de moarte politică în faţa ochilor când a fost condamnat la o vină colectivă, apropo de dosarul Referendumul.

Unde am greşit eu este că l-am creditat cu înţelepciune. Unui bărbat i se întâmplă, mai ales în jurul vârstei de 50 de ani, când vine maturitatea, să spună, în urma unor tamponări, accidente de parcurs, să deschidă ochii şi să spună: "Nu m-am dus pe un drum bun, voi face altceva. Dumnezeu mi-a dat posibilitatea să văd că se poate şi altfel". Pentru că Liviu Dragnea a ajuns în postura de preşedinte PSD, din postura de fost baron", a zis Cozmin Gușă.

Guşă a detaliat modul în care Dragnea şi-a dezamăgit electoratul şi partidul, după ce a câştigat alegerile

"Ei bine, Dragnea a făcut altceva, în perioada în care a evoluat corect, în această toamnă. A făcut o pauză de respiraţie, ca marii actori: o pauză în care nu a mai gândit, şi-a dat seama ce trebuie să facă dacă vrea să câştige: a fost calm, a fost pozitiv, constructiv, înţelegând că doar aşa putea să câştige, şi a înţeles bine. Unde m-am înşelat eu era continuarea de după câştigarea alegerilor: continuarea a fost şi împotriva propriului partid, şi-a pus doar apropiaţi în funcţiile de miniştri sau reprezentanţi au unor apropiaţi de ai săi, apropo de preşedinţii de filiale din sudul ţării, cu care el are o relaţie bună, deci şi-a dezamăgit partidul. Şi-a dezamăgit electoratul, pentru că electoratul a început să îl simpatizeze pe Dragnea pentru programul de guvernare pe care l-a prezentat, pentru că ar aduce avantaje, dacă va fi pus în aplicare în mod corect, unor pături defavorizate sau a unor oameni din pătura mijlocie pentru care contează nişte taxe mai mici. De ce a dezamăgit, pentru că a ales să se intereseze prima dată de propriul fund, cum spun eu: de graţiere, de amnistie, de abuz în serviciu", a mai zis consultantul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel