Rareș Bogdan dă publicității în exclusivitate un sondaj cu rezultate bombă

Rareș Bogdan a prezentat în emisiunea "Jocuri de putere" un sondaj uluitor.

Este vorba despre un sondaj despre Republica Moldova, realizat de MAGENTA la comanda Fundației Universitare a Marii Negre. Invitat al emisiunii a fost Dan Dungaciu, președintele FUMN. Cercetarea este prima de acest gen, la nivel public, care încearcă să discearnă ce se întâmplă cu relația dintre identitate și politică în Republica Moldova.

Sondajul este cu atât mai important cu cât este pentru prima dată în ultimii 16 ani când moldovenii își vor alege direct președintele. Din 1994 până în 2000, președintele Republicii Moldova a fost ales prin vot direct de cetățeni, iar începând cu 2000 Constituția a fost modificată, astfel că această atribuție a revenit legislativului.

Conform rezultatelor date publicității de Realitatea TV, 79% dintre locuitorii din Republica Moldova cred că țara lor merge într-o direcție greșită. De asemenea, 43% dintre respondenți consideră că unirea Moldovei cu România nu se va întâmpla niciodată. 

În percepția publică, principalul inamic care încurcă unirea Moldovei cu România este populația din Republica Moldova (45%). Pe locul doi se află partidele politice și abia pe locul trei Rusia (14%).

Dintre adepții Unirii, aproape 50% susțin acest curent pentru beneficii sociale, iar 30% - din motive istorice. Ultimii sunt considerați nucleul dur al Unionismului. Alți 10% vor Unirea pentru a ajunge mai repede în familia europeană.

Iată ce arată sondajul:

(w670)

 [citeste si]

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel