Raportul „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”. Așteptarea lui Chirieac de la Iohannis / document

Sursă foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursă foto: Facebook Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis lansează, în dezbatere publică, marţi, raportul „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”, într-un eveniment organizat la Cotroceni. Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat, înainte de începerea dezbaterii, ce așteptări are de la Klaus Iohannis.

Bogdan Chirieac, întrebat la ce se așteaptă astăzi de la președintele Klaus Iohannis, a oferit următorul răspuns: „La nimic în legătură cu problemele de actualitate. Dânsul se va referi strict la schimbările climatice. E vorba și de domnia sa, ca om politic. E vorba și de consilierii domniei sale. E vorba despre inadecvare. Într-un moment în care nu se adoptă certificatul verde, într-un moment în care vaccinarea este un dezastru, într-un moment în care se anunță dublarea infectărilor (n.r. cu referire la cazurile cu SARS-CoV-2), într-un moment în care facturile au explodat, și e o mare problemă în țară cu inflație de 10 la sută, domnia sa lansează această temă. Foarte importantă, dar te aștepți ca ea să aibă un ecou în rândul publicului. Oare va avea ecou această temă în acest moment? Întreb.”

„Poate trebuia să aștepte sfârșitul valului 5 sau să fi fost lansată după valul 4. Atunci când lansezi teme de o asemenea importanță, cu privire la schimbările climatice, te orientezi un pic. Deschizi ochii în jurul tău”, a mai spus Bogdan Chirieac, marți, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

AICI raportul „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni, 10 ianuarie, legea care pune bazele unei strategii privind educaţia pentru mediu şi încurajează formarea de competenţe de mediu în rândul elevilor, prin includerea acestora în curricumul naţional pentru învăţământul primar şi gimnazial, iar Raportul „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile” reprezintă un prim pas pentru a dezvolta concret această strategie, informează Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promovat constant educaţia, protecţia mediului şi combaterea schimbărilor climatice ca teme prioritare ale mandatelor sale. Pentru a genera politici publice şi soluţii concrete în aceste domenii, Preşedintele Klaus Iohannis a decis organizarea, la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, a unor formate diverse de lucru, unele mai ample, desfăşurate pe parcursul mai multor ani, precum cele care s-au finalizat cu Proiectul România Educată, altele pe subiecte punctuale, precum grupul de lucru pe tema „Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată”, înfiinţat la începutul anului 2022. Totodată, începând cu anul 2021, funcţionează Grupul de lucru pe tema educaţiei cu privire la schimbări climatice şi mediu, care reuneşte reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, ai Ministerului Educaţiei, ai Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, ai instituţiilor de învăţământ, ai elevilor, ai profesorilor şi ai părinţilor, precum şi ai unor ONG-uri cu experienţă relevantă”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel