Raportare decese COVID. Florian Bodog: Au fost "coafate" raportările. Cifra este uriașă

Florian Bodog, fostul ministru al Sănătății, a vorbit despre datele raportate de autorități care arată numărul celor decedați de COVID-19.

Florian Bodog, fostul ministru al Sănătății, a intervenit în direct la Antena 3 unde a vorbit despre raportările deceselor Covid-19. El este de părere că autoritățile au ascuns datele reale. 

”Din punct de vedere tehnic, este posibil să apară diferenţe de raportare, dar aceste diferenţe de raportare se reglează în mod normal în 24/48 de ore, indiferent în platforma în care se raportează şi indiferent de structura care raportează aceste decese. Ceea ce mă uimeşte pe mine este faptul că au fost practic ascunse aceste cifre. Se vorbește între 5.000 și 7.000 de decedați care nu sunt raportați. Cifra este uriaşă! Teamă îmi este, că ceea ce am spus noi şi la sfârşitul anului trecut, înainte de alegeri şi ceea ce s-a întâmplat în acest an, se va adeveri. Au fost "coafate" raportările în aşa fel încât să se poată organiza alegeri, în aşa fel încât să se poată raporta că Guvernul, că Ministerul Sănătăţii îşi face datoria.

Ce ar fi trebuit să facă parlamentarii

Toţi parlamentarii ar fi trebuit să voteze comisia de anchetă, în aşa fel încât să se facă lumină. Atâta timp cât vor exista semne de întrebare asupra acestui lucru, populaţia României nu va căpăta mai multă încredere în autorităţile medicale, din păcate. (...) Acum asta este o scuză, că nu se operează certificatele de deces. Certificatele de deces sunt formulare cu regim special. Toate sunt numerotate şi din câte ştiu eu, toate decesele de COVID se raportează în aceeaşi zi, la momentul completării certificatului. Şi asta nu se completează cu întârziere (...) Raportările trebuie făcute şi nu mai trebuie cosmetizate datele. Ăsta este secretul să avem date la zi", a declarat Florian Bodog. 

Ce a declarat Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătăţii a acordat un interviu Europa FM în cadrul căruia a vorbit despre acest subiect. "S-ar putea ca niciodată să nu ştim câte persoane au decedat de Covid în această pandemie", a declarat Ioana Mihăilă. 

"M-aș feri să spun că se adaugă morți, sau că se scad morți sau că se ascund morți. Concluziile pe care le avem ca urmare a raportului preliminar arată că, în diferite baze de date, prin diferite metode de raportare, s-au obținut rezultate diferite. S-ar putea ca niciuna dintre ele să nu ne dea un rezultat exact, așa cum s-ar putea ca niciodată să nu știm câte persoane au decedat de COVID în această pandemie. Fie că nu au fost raportate corect, fie că nu au fost înregistrate corect, fie că nici măcar nu au fost diagnosticate", a mai declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

VEZI ȘI: Mihăilă, scene halucinante în ziua transparentizării datelor despre decesele COVID-19. Cum REFUZĂ să răspundă la o întrebare simplă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel