RAPORT ”SUFRAGERIA”. Pleșoianu: Statul paralel, sufrageria lui Oprea. Ironia sorții

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a declarat, în plenul Parlamentului că sufrageria lui Gabriel Oprea este statul paralel. 

Afirmațiile au fost făcute la dezbaterea raportului Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

”Maximă gravitate”

"În ceea ce priveşte seara alegerilor prezidenţiale din 2009, lucrurile sunt cât se poate de clare şi, ca o ironie a sorţii, lucrurile au devenit clare numai din ordonanţa de clasare de la Parchetul general condus de Augustin Lazăr. Şi anume că doamna Kovesi, domnul Coldea, domnul Maior au fost acasă la domnul Oprea în seara alegerilor prezidenţiale. Din punctul meu de vedere, simpla prezenţa a acestor persoane într-o seară precum seara alegerilor prezidenţiale, la un om politic care urma să devină ministru în Cabinetul Boc în câteva zile, este un fapt de o maximă gravitate", a afirmat Pleşoianu.

”Imaginea perfectă în sens negativ”

El a apreciat că "sufrageria" lui Gabriel Oprea este "imaginea perfectă a ceea ce a însemnat statul paralel".

"Statul paralel este sufrageria domnului Gabriel Oprea. Nu există o imagine mai bună, este imaginea perfectă în sens negativ, dar perfectă a ceea ce a însemnat statul paralel în această ţară: sufrageria domnului Gabriel Oprea. Eu nu cred că este un om normal în această ţară care să considere firesc faptul că procurorul general al României şi primii doi oameni ai SRI se deplasează în seara alegerilor prezidenţiale la un om politic unde erau şi alţi oameni politici, în condiţiile în care toţi oamenii politici din acea seară se aflau în tabăra preşedintelui Traian Băsescu care candida pentru un nou mandat şi doamna Kovesi, domnul Coldea erau numiţi de acelaşi preşedinte şi candidat Traian Băsescu", a adăugat Liviu Pleşoianu.

”România, ostatică. O nouă comisie”

El a propus constituirea unei noi comisii de anchetă.

"Se impune să ne asumăm în Parlamentul României, cu atât mai mult cât este Anul Centenarului, să ne asumăm constituirea unei comisii de anchetă care să investigheze modul în care această ţară a fost luată ostatică de către persoane care au decis cine are dreptul de viaţă şi cine nu în politica din România, cine are dreptul să trăiască în lumea afacerilor, în capitalul autohton românesc. Cred că suntem datori faţă de ţară să constituim o astfel de comisie pentru că sufrageria domnului Oprea este emblematică pentru ceea ce înseamnă statul paralel în România", a mai spus Pleşoianu.

Parlamentul dezbate raportul comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. Concluziile raportului au fost prezentate de preşedintele comisiei de anchetă, deputatul PSD Oana Florea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel