Raport pe Legea lui Dragnea. Ce s-a întâmplat în Comisia economică a Senatului

Comisia economică a Senatului a luat o decizie în ceea ce privește emiterea unui raport pe proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea privind dublul standard de calitate a produselor și serviciilor.  

Comisia economică a Senatului a decis să amâne emiterea unui raport pe proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea privind dublul standard de calitate a produselor și serviciilor. Motivul a fost absența co-inițiatorului Valeriu Steriu la ședință.

Membri din Comisia economică, precum Daniel Zamfir, Adrian Țuțuianu sau Romulus Bulacu au afirmat că, deși la nivelul Directivei Europene există un set de pricipii, nu este vorba despre nimic clar.

Reprezentantul ANPC a anunțat, în cadrul dezbaterilor de marți, modificările pe care intenționează să le aducă proiectului de lege.

Acesta propune ca la articolul 2 termenul „persoane fizice" să fie înlocuit cu „persoane fizice autorizate". De asemenea, după „produse agroalimentare", este introdusă și categoria „produse nealimentare".

La articolul Art. 4 este propusă înlocuirea expresia „atrage răspunderea civilă contravențională, sau penală după caz" cu „și atrage răspunderea convențională", având în vedere competența Autorității în ceea ce privește doar contravenția, nu și infracțiunile.

La articolul 5 ar fi înlocuit termenul „fasificate supuse dublului standard" cu „la care s-a constatat dublul standard" și termenul „autorizația de funcționare a comerciantului" cu „prestator de servicii".

De asemenea, la același articol 5 alin. 1 este propusă introducerea prevederii „în cazul domeniilor financiar bancare, nu există cifră de afaceri la care să se aplice amenda, ci doar o totalitate de venituri pe care aceștia le obțin", notează Mediafax.

Proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea prevede sancţionarea celor care vând produse sau servicii „falsificate supuse dublului standard" cu amendă de maxim 4% din cifra de afaceri. În caz de abatere repetată se suspendă autorizaţia de funcţionare a comerciantului pe 6 luni.

Senatul este prim for sesizat pe proiectul de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel