Prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans a declarat, marţi, prezentând raportul MCV, că, în ultimele luni, în România s-a înregistrat un regres regretabil legat de amendarea legilor justiţiei, independenţa magistraţilor şi combaterea corupţiei.
În acest context, senatorul PSD Șerban Nicolae a spus că a sunat-o pe Corina Crețu, aceasta fiind membru al Comisiei Europene.
Lovitură de stat
”Astăzi, Timmermans, un politician care a reușit să-și ducă partidul, în propria țară, la sub 6%, vă dați seama cât este de credibil în fața propriilor conaționali, ne-a cerut să dăm o lovitură de stat în România. Am sunat-o pe Corina Crețu, dar nu am reușit să dau de domnia sa. Este cea mai veche prietenă a mea din politică. Aș vrea să îi cer să se delimiteze, ca membru al Comisiei Europene, de această ticăloșie făcută de colegii domniei sale. Sper să nu se ralieze unui asemenea delir pentru că ceea ce spunea Timmermans, cu o ticăloșie greu de înțeles, este că Guvernul trebuie să suspende legile date de Parlamentul României, că Guvernul și Parlamentul României ar trebui să se subordoneze Comisiei Europene, că suveranitatea nu mai aparține poporului român... și că, în general, trebuie să urmăm niște recomandări. Așa ceva este și ilogic, nu doar de neacceptat! ”, a zis Șerban Nicolae la Antena 3, în emisiunea Alessandrei Stoicescu.
Un regres regretabil legat de amendarea legilor justiţiei, independenţa magistraţilor şi combaterea corupţiei
Prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans a declarat, marţi, prezentând raportul MCV, că, în ultimele luni, în România s-a înregistrat un regres regretabil legat de amendarea legilor justiţiei, independenţa magistraţilor şi combaterea corupţiei. El a spus că sunt opt măsuri care trebuie adoptate. Comisia Europeană recomandă, în raportul publicat marţi, suspendarea imediată a punerii în aplicare a legilor justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare, suspendarea imediată a tuturor procedurilor de numire şi revocare aflate în curs care vizează procurori în funcţii-cheie, respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu funcţii de conducere, îngheţarea intrării în vigoare a modificărilor propuse a fi aduse Codului penal şi Codului de procedură penală şi relansarea procedurii de revizuire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu