Raport FIFA: Multe meciuri de pregătire pentru Cupa Mondială din 2010 au fost truncate

FIFA
FIFA

Meciurile de pregătire pentru Cupa Mondială din 2010, ce au avut loc în Africa de Sud , au fost obiectivul unor pariuri truncate, a anunțat sâmbătă Federația Sud-africană de Fotbal (SAFA).

Autor: Roxana Aldescu

FIFA a demonstrat  că meciurile amicale de pregătire ale Africii de Sud pentru Cupa Mondială din anul 2010 au fost trucate, se arată într-un comunicat al SAFA.

Wilson Raj Perumal, om de afaceri din Singapore, este instigatorul fraudei. Acesta a fost condamnat pentru fapte similare și în 2011, în Finlanda.

Raj Perumal se folosea de o firmă despre care se știa că participă la dezvoltarea fotbalului, dar în realitate lua parte la coruperea Federației Sud-africane în scopul aranjării meciurilor amicale ale echipei naționale.

„Perumal şi 4U au abordat SAFA înainte de Cupa Mondială şi i-au propus un ajutor pentru dezvoltarea arbitrajului. Oferta includea punerea la dispoziţie a arbitrilor acreditaţi de FIFA pentru meciurile de pregătire pentru CM-2010", a anunțat forul sud-african.

„Raportul FIFA a identificat mai mulţi oficiali ai SAFA în legătură cu firma 4U şi a cerut o anchetă aprofundată în legătură cu acest caz", a subliniat SAFA.

În meciurile amicale dinaintea CM, naţionala Africii de Sud a ajuns la performanța de 5-0 în faţa Guatemalei, 2-1 în faţa Columbiei şi cu 4-0 în faţa Thailandei, după care a remizat cu Bulgaria, scor 1-1.

Aceste jocuri au provocat suspiciuni în 2010, din cauza penaltiurilor controversate, în special partidele cu Guatemala şi Columbia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel