Raport fără precedent. Semnal de alarmă din PE: impact major

Parlamentul European a votat ieri, în plenul de la Strasbourg, raportul cu privire la situația infrastructurii și conectivității din Europa Centrală și de Est. 

Este rezultatul unei lungi perioade de negocieri pentru găsirea unei strategii în vederea îmbunătățirii transporturilor.

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel a fost raportor al socialiștilor din PE și a militat pentru un set de măsuri care să faciliteze cooperarea dintre autoritățile naționale și instituțiile europene. 

Raport fără precedent în PE

”Acest raport este primul din istoria acestui parlament dedicat exclusiv infrastructurii de transport din Europa Centrală și de Est și reprezintă un pas strategic în direcția reducerii decalajelor economice la nivel european”, a declarat Claudia Țapardel după votul din plen.

Semnal de alarmă: impact major

Europarlamentara PSD a subliniat că votul ”transmite un mesaj de sprijin din partea legislativului pentru Europa de Est, dar trage totodată un puternic semnal de alarmă în ceea ce privește rezultatele politicii de coeziune și impactul asupra întregii economii europene”. Claudia Țapardel subliniază că, în ciuda eforturilor, zona de Est și Centrală a Europei rămâne mult în urma vestului și asta din cauza capacității administrative slabe și a lipsei viziunii de ansamblu. 

România, membră UE, fără fonduri UE

”Din acest motiv, am solicitat prin acest raport ca executivul european să vină cu o strategie pentru Europa Centrală și de Est, care să integreze planurile mari de infrastructură, luând în considerare atât discrepanțele de la o regiune la alta, cât și nevoia de redistribui traficul pe toate modurile de transport disponibile”, a subliniat politiciana.

Obiective turistice fără drum

Claudia Țapardel atrage atenția că România are nevoie de asistență tehnică din partea experților CE, dovadă stând probleme de absorbție. Politiciana subliniază că dezvoltarea infrastructurii merge mână în mână cu turismul: ”Dacă este să ne uităm doar la România, de exemplu, consider că am avea enorm de câștigat dacă atunci când vrem să vizităm Delta Dunării sau mănăstirile din Moldova, am avea la dispoziție infrastructura necesară pentru a ajunge acolo rapid și fără a trece automat prin capitală”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel