Raport evaluare Tudorel Toader. Șerban Nicolae: Ministrul Justiției a creat așteptări

 Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, a declarat miercuri că aşteptarea privind schimbarea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laurei Codruţa Kovesi şi a procurorului general Augustin Lazăr a creat-o chiar ministrul Justiţiei, din perspectiva evaluării pe care a făcut-o. 

"Aşteptarea privind schimbarea Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Augustin Lazăr din funcţii în urma raportului de evaluare a creat-o chiar domnul ministru Toader. Nu i-a fost cerută de PSD, nici de lideri nici de grupurile parlamentare, nici de persoane individuale, pentru că nu şi-ar permite nimeni să facă o asemenea propunere. Nici nu ar putea ministrul Justiţiei să dea curs unei asemenea solicitări. Domnia sa a fost cel care a creat o asemenea aşteptare din perspectiva unei evaluări (...) care a fost judicios întocmită şi cu o concluzie pe măsură", a susţinut senatorul PSD la Parlament. 

În opinia sa, "nu în aceste condiţii şi nu pe decizia CCR s-ar impune revocarea din funcţie a unui şef de Parchet sau unei persoane cu funcţie de conducere în Ministerul Public". 

El a adăugat că "lucrurile s-au amestecat" şi în ceea ce priveşte auditul anunţat de ministrul Tudorel Toader. 

"Am auzit o discuţie legată şi de DIICOT. DIICOT, cel puţin în ultima perioadă, sub mandatul procurorului şef Horodniceanu nu a fost implicat în niciun fel de scandal, de dezbatere publică(...) Ba din contră, există suficiente temeiuri pentru a crede că lucrurile încep să se schimbe în bine acolo. Rezultatele profesionale sunt de apreciat, dar s-a amestecat aşa, ca într-un fel de amalgam, cu Parchetul general, care e pus pe picior de egalitate cu structuri componente (...). În tot acest amalgam lucrurile trebuie clarificate", a explicat Şerban Nicolae. 

Întrebat dacă în cadrul CEx al PSD se va solicita retragerea sprijinului pentru ministrul Tudorel Toader, Şerban Nicolae a spus că se îndoieşte, dar că nu exclude să existe o discuţie în ceea ce îl priveşte pe ministrul Justiţiei. 

"Probabil că va exista o temă de discuţie, dar la faţa locului. Sunt împotriva oricăror teme tabu, ar unor teme care nu pot fi atinse sau a unor subiecte care nu se discută", a mai spus senatorul PSD, conform Agerpres.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel