Raport de activitate al PDE. Andi Grosaru, discuții cu înalți oficiali

Andi Grosaru
Andi Grosaru

Deputatul Andi-Gabriel Grosaru, Grupul parlamentar al minorităților naționale, reprezentând Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT., afiliată la nivel european Partidului Democrat European (PDE), a participat la Roma la Consiliul PDE.

În cadrul Consiliului a fost dezbătut și adoptat Raportul de activitate al PDE pe anul 2017 fiind stabilite totodată liniile directoare pentru anul 2018.

Cu acest prilej deputatul Grosaru a participat și la evenimentul public pro-european „Ideea democratică și viitorul Europei” organizat la Templul lui Hadrian, Roma de către PDE.

Dezbaterea a fost axată pe trei teme de interes:

1) Criza ideilor democratice – în Europa și nu numai – este temporară sau este vorba de un declin inevitabil?

2) Procesul de separare al Uniunii Europene și tentativele de secesiune interne vor spori în intensitate sau se vor reduce după deceniile de extindere ale Uniunii Europene?

3) Ce priorități pozitive ar trebui să figureze pe agenda europeană în 2018 în favoarea integrării, înainte de alegerile europene din 2019?

La evenimentul moderat de co-președinții PDE, Francesco Rutelli și François Bayrou, au luat parte înalți oficiali naționali și europeni precum și zeci de delegați din cincisprezece țări europene, discursul principal fiind susținut de președintele Consiliului de miniștri al Italiei, Paolo Gentiloni.

În marja acestor evenimente, Andi-Gabriel Grosaru a avut o serie de întrevederi cu înalți oficiali subliniind rolul și importanța Parlamentului național și necesitatea respectării principiului subsidiarității. Cu acest prilej a reamintit importanța respectării legislației naționale și a Constituției României în contextul unei mai bune armonizări între prevederile europene și legislația națională. Prevederile europene trebuie să țină seama de reglementările juridice naționale, aplicarea lor nu trebuie să conducă la un conflict legislativ cu prevederile legale în vigoare pe plan național.

Discuțiile multilaterale s-au încheiat pe o notă cordială, participanții subliniind necesitatea unui dialog constant și constructiv care să țină seama de interesele naționale și de interesul european în ansamblul său.

Partidul Democrat European (PDE) este un partid politic european creat în anul 2004 de către Francesco Rutelli și François Bayrou. O mișcare politică transnațională, PDE militează pentru construcția unei democrații europene ancorate în valorile comune ale păcii, libertății, solidarității și educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel